Roll i samhället

Hållbarhetscoach och Kundambassadör

Heimstaden rekryterar hållbarhetscoacher och kundambassadör för att utveckla en community-känsla på boenden med aktiviteter som förbättrar boupplevelsen och bidrar till både sociala mervärden och minskade ekologiska avtryck. Hållbarhetscoacher är en del i Heimstadens nya koncept Heimvaro – medveten närvaro.

Hållbarhetscoach

Hållbarhetscoacherna kommer att skapa aktiviteter inom tre prioriterade områden:

- Gemenskap och kunskap – alla som bor i Heimstadens studentbostäder ska känna sig hemma, må bra och vilja vara delaktiga i hållbarhetsar-bete.

- Låna och dela cirkulärt – vi ska öka gemensam användning och åter-bruk på ett sätt som sparar både pengar och miljö.

- Minska avtrycket – vi ska åstadkomma mätbara förbättringar på några av de viktigaste miljöaspekterna som är direkt kopplade till boendet; vattenanvändning, energiförbrukning, avfall och återvinning.

Initiativet är inspirerat av Residence Life - ett vanligt begrepp på den globala studentbostadsmarknaden som handlar om att skapa en positiv helhetsupplevelse för studenter med fokus på tillhörighet och trivsel, stötta övergång från att bo med föräldrar till eget boende och ge studenterna goda förutsättningar att bedriva och fullfölja sina studier.

Vi kommer att börja med hållbarhetscoacher i våra studentbostäder i Växjö och Linköping. Därefter kommer arbetet att utvärderas med mål om att rulla ut konceptet till alla orter där vi har studentboenden.

Kundambassadör

Vår kundambassadör AnnaKarin kommer att i steg ett fokusera på möten och aktiviteter i Ystad, Helsingborg och Lund. Vårt mål är att fortsätta bygga hållbara & goda relationen med våra hyresgäster och fånga upp förbättringsförslag och idéer samt öka trivsel och trygghet.

Fokus kommer att vara på inkluderande och återkommande "micro"- möten och aktiviteter med våra hyresgäster, kontakt med närområdets kommersiella idkare, organisationer/föreningar för att skapa förutsättningar och nätverk för en bra tillvaro samt skapa aktiviteter som leds av oss själva eller av någon av våra samarbetspartners t.ex hyresgäster, föreningar eller kommuner.

Bor du i Trelleborg, Helsingborg eller Lund och är intresserad av att träffa AnnaKarin för en ta en gofika, diskutera vad vi kan göra för att öka trivsel och trygghet eller har förslag på samarbeten - hör gärna av dig! Du når henne på 0723-910 285. Du kan även följa aktiviteter på varje kontors sida eller via vår Facebook och Instagram konto.

Växjö

I Växjö har vår hållbarhetscoach startat många aktiviteter för att öka gemenskapen, trivseln och miljöarbetet.

Växjö - som är en av de ”grönaste” städerna - är en myllrande stad i södra Sverige. Våra studentlägenheter ligger i ett område som heter Teleborg, cirka 10 minuter med buss från centrum.

Är du intresserad av en studentlägenhet? Läs mer nedan.

Läs mer här