En massa ballonger i form av hjärtan som flyger upp i luften

Anettes tonårskärlek flyttade in i samma fastighet − nu är de sambos

Vi vet att kärleken spirar i en stor del av våra lägenheter, inte bara på alla hjärtans dag. Många flyttar in i sin första gemensamma bostad hos oss.  Andra lagar omsorgsfullt middag hemma i sitt kök till någon speciell. Flera par ser på sin lägenhet med nya ögon den dagen de för första gången kliver över tröskeln med sin nyfödda bebis i famnen. Blickar utbyts i trapphuset och nya relationer växer fram.

För två av våra hyresgäster, Anette och Tomas hände just detta. I dag hyllar vi deras kärlek – och all kärlek som bor och växer i våra lägenheter!

En soldyrkare har den perfekta utsikten

”Det är ödet, tajmningen var perfekt!” Anette kan inte beskriva det första mötet med sin sambo på något annat sätt. Hon var nyinflyttad i en av Heimstadens lägenheter sedan två veckor tillbaka och satt på balkongen och lät solen värma hennes ansikte. Därifrån hade hon utsikt över parkeringen där en bil med ett flyttlass rullade in.

− Jag missar aldrig en stund i solen, jag är en riktig soldyrkare. Det var en härlig dag och jag minns att jag tyckte att det var konstigt att bilen inte backade in, det är ju mycket smidigare.

Alla hjärtans dag
Tomas och Anette.

Kunde inte tro sina ögon

Anette fortsätter att följa bilen med blicken och kan inte tro sina ögon när hon ser vem som kliver ut.

–  När jag var tolv, tretton är var jag såå kär i Tomas. Han var den där snygga killen alla ville ha. Men han var lite äldre än jag och brydde sig inte om mig. Tomas har alltid varit en nära vän till min bror och vi har stött på varandra under åren men vi har levt olika liv. Men nu stod han plötsligt där!

Från sin plats på balkongen börjar Anette dirigera om Tomas. Klart att han ska backa in på gården i stället! De fortsätter att prata och den dagen flyttar Tomas in i lägenheten över Anette. Två veckor senare har Tomas en inflyttningsfest i sin lägenhet.
– Vi kände båda att det fanns ett intresse direkt. Tänk, jag fick vänta i 40 år, men det var det värt! Tomas är så godhjärtad och omtänksam, han är allt man kan tänka sig. Han finns alltid nära och ger mig enormt mycket kärlek!

Hemlig relation

Anette och Tomas höll till en början sin relation hemlig och bodde kvar i sina respektive lägenheter.

– Visst är vi vuxna människor som bestämmer själva, men han var ju min brors kompis. Jag hade tankar som ”Får vi göra såhär?” och ”Vad ska folk säga?”. Jag var jätterädd för att berätta för min bror. Men ingen har faktiskt opponerat sig, inte ens våra barn. Och brorsan tyckte bara att det var underbart även om jag har fått lova att vara rädd om Tomas.

När deras relation inte längre var en hemlighet bestämde paret sig för att flytta ihop i Anettes lägenhet.

– Det var helt enkelt mer praktiskt och inte minst mer ekonomiskt. Men det var tydligt att han flyttade in till mig. Vi har längtat efter något gemensamt och snart flyttar vi faktiskt till en ny lägenhet ihop.

– Vi har båda småbarnsåren bakom oss, här är det bara vi som ska bo och skapa oss ett gemensamt hem. Nu bygger vi en ny framtid tillsammans!

 

Tillbaka till bloggen