En kanin står i ett grönt gräs med gul raps i bakgrunden

Påskinspiration

Äntligen är en av årets godaste och färggladaste helg här! Denna högtid som är fylld av historia och tradition firar vi med god mat, färgglada dekorationer och en skön ledighet.

Vi har samlat lite härlig inspiration till ditt påskfirande. Här kan du bland annat få tips på hur du dekorerar ditt påskris, skapar egna påskkort, smaskiga recept och hur du färgar äggen med det du förmodligen redan har där hemma i kylskåpet.

PÅSKTIPS

1. Många av landets loppisar brukar öppna upp lagom till påsk. Passa på att fynda små vaser som du kan sätta dina vackra vårblommor i och andra roliga detaljer som du kan använda som påskdekoration i hemmet.

2. Under påsken så dekorerar vi gärna med blommor och detaljer i orange och gult. Det sägs att dessa kulörer symboliserar entusiasm, kreativitet. och glädje. Så här ska vi inte vara sparsmakade, utan smycka ditt hem rejält i dessa underbara färger.

3. Utmana familj och vänner på vårt äggstra roliga påskbingo! Kombinera en frisk promenad med lite hjärngympa! Ni laddar enkelt ner vårt påskbingo här.

4. Påskäggsjakt! Göm dina påskägg på innergården eller ute i naturen. Vill du göra det ännu roligare så kan du rita en karta eller göra små rebusar som du lägger ut lite här och var som dina skattletare får lösa.

5. Unna dig en smaskig påskmiddag. Nu när vi är långlediga så är det perfekt att lägga lite extra tid och kärlek på matlagningen. Lite längre ner så har vi lite smaskiga recept som ni kan inspireras av.

Recept

Tips till den odlingsintresserade