Tänk på det här när du ska flytta hemifrån

Har du skrivit kontrakt på din alldels egna första lägenhet och ska flytta hemifrån? Grattis! Det första egna boendet innebär ofta en stor frihet men med det kommer också ett ansvar. Vi har samlat fem tips som gör din första tid i den nya lägenheten både enklare och tryggare. Lycka till med flytten!

  1. Planera din ekonomi och gör en budget. Ta med din boendekostnad, andra fasta kostnader och planera för rörliga kostnader. Det finns många bra appar som hjälper dig få koll på din ekonomi.
  2. Fundera på vilka husgeråd och andra saker du behöver i ditt egna hem. På många ställen finns färdiga kit som innehåller allt det du behöver, från kastruller till glas och skärbrädor. Kanske behöver du även verktyg? Bor du hos Heimstaden kan du alltid låna vår stora verktygslåda över helgen eller dagen. Läs mer här.
  3. Ta reda på vilka abonnemang du behöver teckna, exempelvis för internet, telefon och tv.
  4. Glöm inte att göra en adressändring så att du får all post till din nya lägenhet.
  5. Skaffa en hemförsäkring. En hemförsäkring skyddar dina tillhörigheter om du till exempel skulle råka ut för en brand men den innehåller också ett så kallat ansvarsskydd som skyddar dig om du skulle råka åsamka någon eller något skada och blir ersättningsskyldig. Bor du hos Heimstaden får du alltid två månaders gratis hemförsäkring från Trygg-Hansa. Läs mer här.

Lycka till med din flytt!

 

Inte hitta någon passande lägenhet än? Sök våra lediga lägenheter här!

Tillbaka till bloggen