En kvinna med mörkt hår, beige polotröja och vita jeans står vid fönstret och tittar ut.

Magnifik trea i Karlskrona

Här, på Hantverkaregatan i Karlskrona, bor Louise Eskilsson och Peter Olsson i en nyrenoverad sekelskiftestrea.

När Louise Eskilsson och Peter Olsson skulle välja en ny hemstad hade de inte så många att välja mellan. Anledningen är Peters yrke som stridspilot, där han måste utgå från Luleå, Såtenäs eller Ronneby. Han valde det sistnämnda och paret har nyligen hittat hem i en lägenhet i grannstaden Karlskrona.

Sekelskifteslägenhet Karlskrona
Den som hälsar på hemma hos Peter och Louise möts av en god takhöjd, gedigna trägolv och stora fönster.

Sekelskifteslägenhet i Karlskrona

När Heimkänsla besöker parets bostad på Hantverkaregatan har Peter fått lov att rycka in i jobbet på kort varsel. Louise, som jobbar på en skönhetssalong bara en bit längre ner på gatan, håller på att göra sig i ordning för morgonens ridtur.

– Jag red mycket när jag var yngre och nu när vi flyttade hit tog jag upp det gamla intresset igen, berättar hon.
Den som hälsar på hemma hos Peter och Louise möts av en god takhöjd, gedigna trägolv, stora fönster, takrosetter och en rogivande interiör med enhetliga färger.
– Det viktigaste för mig är att man ska känna sig lugn hemma. Jag vill att det ska vara ljust och fräscht. Men jag följer ingen stil eller trend precist, jag köper sådant som jag tycker är fint.

Ett vitt sovrum med en kakelugn och en grå säng
Louise vill att inredningen ska vara rogivande och sprida lugn över hemmet. Hon använder sig mycket av grått och beige. Lägenheten har tre kakelugnar.

Mycket i inredningen har Louise fyndat på Blocket

– Som den där, säger Louise och pekar på Howard-soffan som exempel.
– Lägenheten var nyrenoverad när vi flyttade in så den är väldigt fräsch och fin. Louise är väl den som har stått för inredningen och det tycker jag att hon har gjort bra. Det jag saknar är ett badkar och en balkong. Men i stället för balkong har vi en trevlig innergård som vi utnyttjar istället, hälsar Peter via sms.

En tjej med vita byxor och en beige polo sitter i en vit tygfåtölj

Tre kakelugnar

I lägenheten på 89 kvadratmeter finns så många som tre kakelugnar. De går tyvärr inte att använda i dagsläget, men Louise tycker att de sätter den där extra kryddan på sekelskiftesstilen. Hon visar favoriten i sovrummet.

– Jag kände mig som en prinsessa när jag vaknade upp här första morgonen, säger hon och skrattar.

Paret flyttade in i lägenheten, och till Karlskrona, i våras och håller fortfarande på att lära känna staden. En sak listade de dock ut tidigt:

– Bor man här ska man ju ha båt, säger Louise och berättar att de skaffat båtplats.
– Så till sommaren ska vi också ut och åka i skärgården.

 

Letar du efter en lägenhet i Karlskrona? Se våra lediga objekt här.

En mörkhårig tjej med en beige polo står vid ett matbord och dukar
En vacker dukning i en harmonisk färgskala.

Möt fler grannar i Karlskrona
På Arklimästaregatan i Karlskrona, ovanpå gallerian Wachtmeister, bor grannarna Kristina Andersson och Ronny Andersson. De odlar i varsin pallkrage på innergården och längtar efter våren och sommaren som heimodlare. Läs mer om deras odlingspassion här.

Bostadshus i olika ljusa putsade färger