Heimester - Turista i din egen stad

Vad sägs om en tur till Sveriges lustgård, en dagsvandring i Wallanders spår eller varför inte upptäcka en pärla i björkarnas egen stad?

Turista i din egen stad

Du tror kanske att du vet allt om staden du bor i, men det är lättare än vad man tror att bli hemmablind. Se staden med nya ögon. Titta på en karta och märk ut platser som du aldrig har varit på. Åk dit – kanske hittar du ett nytt smultronställe.

Kolla även vad din lokala turistbyrå tipsar om. Det finns garanterat något på hemmaplan som du inte har sett, gjort eller upplevt.
Så passa på att njuta av en heimester på hemmaplan och utforska din egen – eller någon ny stad i vårt vackra avlånga land. För visst går det att stanna på hemmaplan och ändå lämna vardagen som vi alla behöver ibland.

Här kommer några Heimester tips från oss på Heimstaden

Bild ovan: Katrineholms Stadshus. I Katrineholm kan vi på Heimstaden erbjuda allt från små ettor till stora våningar på mycket centrala lägen.

 

Heimester-tips:

Ystad

Ingen annanstans är ljuset så vackert och doften från havet så friskt som i Ystad. Staden är en mycket populär turistort – särskilt sommartid – och erbjuder allt från prunkande smågator med vackra gatuhus till stränder i toppklass.

Ta ett besök på Ystads djurpark, det kulturhistoriska klostret eller varför inte kolla in alla 109 platser som Wallander filmerna har spelats in på? Njut av en god fika eller en avkopplande lunch i den mysiga stadskärnan. Visste du att vi på Heimstaden har trevliga, charmanta hyreslägenheter i Ystad?

Är du intresserad av en lägenhet i Ystad? Läs mer om våra lediga objekt här.

Bilder ovan: Kv. Karna, Bollhusgatan och Kv. Cedern.

Hemma hos i Ystad

Lasse Wahlgren bor i en av Heimstadens nyrenoverade trea på Stora Östergatan i Ystad. Den ljusa lägenheten har balkong mot gården och pryds av många detaljer som avslöjar ett och annat om lägenhetsinnehavaren.
Läs mer här om Lasses lägenhet här.

Karlskrona

Karlskrona är uppbyggt på öar i den vackra blekingska skärgården, havet och den avkoppling som det innebär finns alltid nära. Karlskrona är Blekinges residensstad och här hittar man både pampiga paradgator och imponerande befästningar

Njut av en härlig cykeltur i stadskärnan eller ta med cykeln på en skärgårdsbåt ut till någon av Karlskronas hundratals öar. Marinmuseet – där man bland annat kan köra fartygssimulator – är en favorit hos både små och stora.
I Karlskrona så äger vi på Heimstaden bland annat vackra, äldre lägenheter med högt i tak och stuckaturer men även mer moderna fastigheter. Vi erbjuder även en av Karlskronas bästa bostadslägen på sjötomt där du även kan hyra båtplats av oss.

Är du intresserad av att bo i Karlskrona? Håll koll på våra lediga objekt här.

På Arklimästaregatan i Karlskrona, ovanpå gallerian Wachtmeister, bor grannarna Kristina Andersson och Ronny Andersson i Heimstadens hus. Odling är gemensamt intresse för Kristina och Ronny och de odlar i varsin pallkrage på innergården och ser fram emot sin andra sommar som heimodlare.
Läs mer om Kristina och Ronny här.

Falköping

Falköping är vackert beläget på slätten mellan Vänern och Vättern. Här kan du promenera bland 1800-talshus i Gamla stan eller beundra utsikten från något av de intilliggande platåbergen Mösseberg eller Ålleberg. Vill ni upptäcka hur människor och djur levde under forntiden? Då kan ni passa på att besöka Ekehagen och gå en guidning i forntidsbyn. Där kan man även paddla stockbåt.

Ett perfekt att se sin egen stad med nya ögon är att ta en guidad stadsvandring. Ta med lite fika från någon av de lokala caféerna och njut av vad staden har att erbjuda både i historia och nutid.

Heimstaden äger 56 fastigheter i centrala delar av staden. Vill du se vilka lediga objekt vi har i Falköping så klicka här.

Hemma hos i Falköping

I Falköping så bor Marita Albeman och Anita Dahl i varsin lägenhet i en av Heimstadens fastigheter på Högarensgatan i Falköping. De håller rabatterna på gården i topptrim och i pallkragarna så odlas bland annat persilja – något som en viss hare uppskattar.
Läs mer om Marita och Anita här.

Katrineholm

Här bor du i en stad med ett rikt kulturliv och omgivningarna bjuder på god tillgång till badsjöar och vandringsleder. I staden som även är känd som trädgårdsstaden finns 30 parker att njuta av.
Visste ni att Katrineholm även är känd som Sveriges Lustgård? Historien bakom det är Selma Lagerlöfs bok ’Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige’, där en av rastplatserna var just Katrineholm. Pysslingen stannade till i parken vid Stora Djulö Herrgård där han häpnades av allt det vackra och myntade då uttrycket ”den sköna lustgården”.

Katrineholms bästa sandstrand som sommarparadis hittar ni i Djulösjön. Hit tar man sig enkelt med cykeln och kan njuta av lite badning eller utmanande minigolf.

I Katrineholm kan vi på Heimstaden erbjuda allt från små ettor till stora våningar på mycket centrala lägen. Läs mer här.

Skellefteå

Välkommen till Skellefteå, staden som är vackert delad av Skellefteälven och som präglas av en stark framtidstro och en glödhet fastighetsmarknad.
Skellefteå erbjuder på otroligt vacker vandring, givande cykelturer, rolig paddling och härliga naturupplevelser i största allmänhet.

Vi äger lägenheter på Anderstorp och Sunnanå, där du har promenadavstånd till både stadskärnans puls, gymnasie- och högskola samt natur och friluftsliv. Läs mer och se våra lediga objekt här.

Hemma hos i Skellefteå

Kjell och hans hund Asta bor i en av Heimstadens lägenheter i Skellefteå. Lägenheten är en tvåa på 64 kvadratmeter med uteplats, som hunden Asta stormtrivs på. Läs mer om Kjell och Asta här.

Umeå

Umeå som ofta kallas Björkarnas stad, ligger vackert belägen vid Umeälvens utlopp och bjuder både på snörika vintrar och enastående norrskensnätter. Den upplevs som en ung och pigg stad då den är en snabbt växande studentstad. Man bjuds på ett pulserande uteliv, shopping, sport och kulturevenemang till det mer lugna friluftslivet med fina naturområden, sjöar och promenadstråk.

Ta en båttur ut till någon av Umeås skärgårdspärlor – Holmön och Stora Fjäderägg – där man kan ägna dagen till bad, cykelturer eller skön vandring. Eller utmana er själva och testa på forsränning i en av Europas sista orörda älvar, Vindelälven. Sen kanske en hästturridning på Backfors gård eller besök på Vännäs Motormuseum som ligger i en gammal flyghangar även kan passa som utflyktstips.

Umeå är en stad att trivas i både som gammal och ung. Här hittar du de lediga objekt som vi har.

Hemma hos i Umeå

Filippa Danell Karlberg bor 20 välplanerade kvadratmeter i en studentlägenhet i Umeå. Heimstaden byggde om ett korridorrum på Mariehemsvägen 19C i Umeå till studentlägenheter och i våras stod de redo för inflyttning.
Kika in och se hur Filippa har det här.

Tänk på att följa myndigheternas rekommendationer med anledning av covid-19. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd till dina medmänniskor och undvik att resa kollektivt om du kan.

För den senaste informationen om covid-19 i Sverige hänvisar vi till folkhalsomyndigheten.se och krisinformation.se.

 

Trevlig Heimester önskar vi på Heimstaden!