En kvinna och man sitter i varsin fåtölj och tittar på en ipad som mannen håller i.

Så här förbereder du dig inför intervjun

Är det dags för jobbintervju? Oavsett om du helt oerfaren eller har varit på några intervjuer, så kan det kännas nervöst att gå på en arbetsintervju. Här kan du läsa våra smarta tips på hur du kan förbereda dig på bästa sätt.

5 tips till jobbintervjun

 

1. Kom i tid

Det är jätteviktigt att du inför din intervju är i tid, men inte för god tid. Cirka 5-10 minuter innan är att rekommendera, så du har en stund över att hitta rätt och hinna hänga av dig i lugn och ro.
Är du i väldigt god tid (mer än 15 minuter tidig), ta gärna ett varv runt kvarteret eller läs på lite mer innan du går in.
Och skulle du av någon anledning vara sen – glöm inte att höra av dig. Alla kan fastna i trafiken eller vara på en försenad buss, men det viktiga är att du meddelar den du ska träffa.

2. Förbered frågor

Oavsett vilket jobb du söker, så vill arbetsgivaren känna att du är intresserad av att arbeta för just dom. Så se till att förbereda några frågor till intervjun, för att visa att du både läst på och är intresserad.
Exempel på frågor kan vara: ”Vilken utmaning är störst i er organisation?”, ”Vad tycker medarbetaren är den bästa förmånen?” eller ”Jag läste på er hemsida att ni jobbar mycket med hållbarhetsfrågor – vilket hållbarhetsprojekt är viktigast för dig som person?”.

3. Fundera hur du brukar reagera och agera

För att vi ska förstå hur du agerar i olika situationer, kommer vi att be dig om exempel på olika situationer. Så förbered gärna exempel på frågor så som: ”Berätta och ge exempel på en situation där du verkligen lyckades?” och ”Kan du ge exempel på en arbetsuppgift där du misslyckades och berätta vad du lärde dig av det?”

4. Slappna av

Tänk på att alla hos oss själva någon gång suttit där du sitter och säkert varit minst lika nervösa. Så ta ett djupt andetag, slappna av och var dig själv. Vi vill veta vem du är, för att förstå om och hur vi kan arbeta tillsammans – därför är det viktigt att du visar vem du är.

5. Be om referenser

Du som kandidat kan också ta referenser på din kommande chef. Var inte rädd för att fråga om det på din intervju.

Heimstadens kultur

Vi är ett färgstarkt företag. Orange står för det hälsosamma, pålitliga och optimistiska i många kulturer, men signalerar även flexibilitet, lyhördhet och kreativitet. Dessa egenskaper och värden beskriver också vårt sätt att vara. En orange inställning är helt enkelt en del av vår företagskultur.

Hos oss finns många yrkesroller representerade, bland annat Fastighetsskötare, Uthyrare, Projektledare, Kundservicemedarbetare, Förvaltare, Ekonomier och Jurister.

Våra lediga tjänster