Ett bostadshus där två personer står på en balkong och vinkar ner på gatan

Vårt nya läge.
Vår tid.

De följer ån till nya lägenheten

Ljungbyparet Ingrid och Nils Nicklasson flyttar precis från Strömgatan till Kungsgatan. Nya lägenheten är en trea på 68 kvadratmeter.

Efter tio år på Strömgatan är det dags att flytta. När vi kommer på besök är det fortfarande några veckor kvar innan Ingrid och Nils Nicklassons flyttlass går från en av Heimstadens lägenheter till en annan, närmare bestämt på Kungsgatan.
Strax nedanför huset på Strömgatan ringlar Lagan och även från nya lägenheten är det bara ett stenkast till vattnet.
– Vi följer ån helt enkelt, säger Nils med ett leende.
Den nya lägenheten är snäppet mindre än den nuvarande och det passar paret bra. Nils beskriver det kommande hemmet som ljust och trevligt, med extra plus för det centrala läget.
– Det är nära centrum, men ändå lite vid sidan av. Det gör att det känns väldigt lugnt i området.

Grönskande kolonilott
Från den ena balkongen på Strömgatan ser de grönytor och koloniområdet, där en vimpel sticker upp från Nicklassons kolonilott.
– Kolonilotten ska vi behålla, säger Ingrid och berättar om många trevliga stunder bland äppelträd, krusbärsbuskar och potatisland.

Sedan förra flytten från hus till lägenhet har kolonilotten bjudit på fina grillkvällar. Lägenheten har dessutom två balkonger att njuta av.
– Vi har trivts jättebra här, men nu ska det bli skönt att bo centralare, säger Ingrid.

En man med en kortärmad skjorta står på en balkong
Nils Nicklasson och hans fru Ingrid Nicklasson har bott i tio år på Strömgatan, där bland annat balkongerna har renoverats.

Ofta i farten
Nils skojar om att han mest ser fram emot att prata med folk varje lördagsmorgon på torget. Han tycker om att umgås och när han inte spelar kort eller pingis med sina vänner är han funktionär när Troja-Ljungby spelar. Nils både sätter upp affischer och är funktionär vid hockeymatcherna.
– Det är ett sätt att bidra, många bäckar små som bekant. Att vara funktionär gör att man känner sig delaktig både i lagets med- och motgångar.
Vid 75 års ålder håller han alltså igång för fullt. Livsgnistan är på topp, konstaterar han.
– Man kan ju inte bara sitta hemma och vänta på slutet. Det är bättre att ha trevligt under tiden, säger Nils med en blinkning.