Två killar och två tjejer sitter i soffan och på golvet och spelar spel.

Tips på aktiviteter att göra utan mobiltelefon

9 tips att göra med dina vänner – utan din mobiltelefon

1. Anordna middagar
Bjud in dina vänner till en matlagningsturnering! Turas om att laga mat till varandra och bestäm tillsammans ett pris, och den som får högst poäng av er vinner. Eller varför inte anordna tema-kvällar, med mat från olika delar av världen. Lotta om vem som får vilken matkultur. Eller bara ses över en vanlig middag!

2. Bowla
Att bowla är en rolig aktivitet att göra tillsammans med vänner. Här finns det ingen tid till att hålla på med telefonen, fullt fokus på käglorna är det som gäller!

3. Gå på loppis-runda
Ta med vännerna och ge er ut för att fynda roliga och unika saker.

4. Utforska din hemstad
Se dig själv som en turist i din hemstad, vad hade du gjort då? Ta reda på vad det finns för museum, mysiga caféer eller butiker med lokala produkter nära dig.

5. Starta en bokklubb
Dra ihop ett gäng kompisar och starta en bokklubb! Välj tillsammans vilken bok ni alla ska läsa, ge er själva ett datum då ni alla ska ha läst ut boken och sen bestämmer ni träff då ni umgås och diskuterar den bok ni har läst.

6. Vandra tillsammans
Ge er ut i skogen tillsammans i ett par timmar. Perfekt tillfälle för att prata med varandra samtidigt som ni njuter av naturen.

7. Testa en ny sport ihop
Spela badminton, padel eller varför inte klättra tillsammans! Allt är roligare om man är fler.

8. Odla
Att odla hemma är både lätt och roligt! Som boende hos Heimstaden kan du ansöka om att bli heimodlare och få ett startkit hemskickat till dig. Kitet består bland annat av ett trädgårdsförkläde, trädgårdshandskar och fröpåsar. Läs mer om hur du kan bli en heimodlare här!

9. Börja sticka
Det finns flera anledningar till att börja sticka! Studier visar på att ett hantverk såsom stickning kan vara lika avslappnande som att meditera. Det rytmiska upprepandet gör att man kopplar bort omvärldens stress och fokuserar fulländat på en sak.