Söker du sommarjobb? Så blir din ansökan starkare!

I många av Heimstadens studentlägenheter och studentrum runt om i landet pågår nu planeringen inför sommaren. Terminen närmar sig sitt slut och det är hög tid att söka sommarjobb om man vill ägna sommaren åt att jobba. Heimstadens HR Business Partner Helena Sahlberg delar därför med sig av fem tips som gör din ansökan starkare.

  1. Inled din ansökan med något som fångar läsarens intresse. Börja exempelvis med att beskriva dig själv. Undvik floskler som ”högt i tak” och ”många bollar i luften”. Ta med hur du brukar beskrivas av andra och vad du fått för feedback från tidigare arbetsplatser.
  2. Skriv alltid ditt CV i omvänd kronologisk ordning, det vill säga börja med det senaste du gjort och dela upp i olika rubriker, till exempel ”Utbildning” och ”Arbetslivserfarenhet”.
  3. Ge tydliga exempel på vad du åstadkommit, i ditt CV. Var alltid relevant i förhållande till den tjänst du söker, både i ditt CV och ditt personliga brev. Om jobbet kräver personalansvar beskriv gärna när/hur du lyckats med det.
  4. Hur långt ska ditt CV vara? Vi rekommenderar max två sidor. Håll det informativt, personligt och undvik för mycket detaljer. Sommarjobb för flera år sedan kan du klumpa ihop om du inte får plats med allt.
  5. Bild eller inte bild? Du avgör själv men om du väljer att bifoga bild använd då gärna en porträttbild. Undvik bilder som inkluderar mat och dryck samt utklippta bilder med andra personer.

Lycka till!

 

Tillbaka till bloggen