Bland grönskande trädgårdar i Malmö

Denna fastighet finner vi i Malmö befinner vi oss i Malmö - en stad som ligger belägen längs med Öresund och där närheten till kontinenten skapar en dynamisk och levande miljö. Fastigheten heter "Sälgen 4" och ligger vid korsningen Sankt Knuts väg 13 och Bokhållaregatan 34. Den byggdes 1934 - en tid då ikoner som Greta Garbo, Clark Gable och Katharine Hepburn lät sig förföra världen på vita duken. Vad som omedelbart fångar ens uppmärksamhet är byggnadens burspråk, som ger ett levande uttryck till byggnaden. Mellan varje burspråk finner man ett enkelt ornament som likt andra ornament saknar konstruktiv funktion men vars placering binder samman helheten. Fastigheten består av 23 lägenheter, mestadels 2:or och 3:or. Sankt Knut (som området heter) är en myllrande stadsdel i Malmö och grönskande trädgårdar är ett naturligt inslag i miljön.

1930-talets arkitekturideal präglades av rationalitet och maskinmässighet. Sälgen 4 är dekorerad med enkla ornament (mellan varje burspråk) som hjälper till att sammanbinda helheten. Fastigheten består av 23 lägenheter och ligger i mysiga Sankt Knut.