Så gör du cykeln redo för utesäsongen

Många cyklar har stått orörda under vintern och behöver nu lite kärlek för att bli både bekväma och säkra. Vi bad Aydin, som driver cykelaffären Hojen i en av Heimstadens lokaler, att bjuda på sina bästa tips.

1. Se till att ha rätt lufttryck i däcken. Har cykeln stått stilla länge sipprar det ut luft, utan att det betyder att det är punktering. Du kan behöva fylla på luft var tjugonde dag. Med rätt lufttyck blir det lättare att cykla och du undviker att däcket går sönder. Tänk på att en elcykel drar mer batteri om du har för lite luft i däcken.

2. Fungerar de viktiga detaljerna? Se över bak- och framljus, testa ringklockan och reflexerna.

3. Känn igenom cykeln. Sitter alla delar fast? Kanske behöver sadeln och styret spännas. Har cykeln stått kallt hela vintern och nu kommer ut i värmen blir kedjan ofta lite längre. Smörj den och kontrollera att den är rätt längd. Passa samtidigt på att smörja pedalerna.

Tillbaka till bloggen.