En äldre man och kvinna dansar i sitt vardagsrum med massa gröna växter och skrattar samtidigt.

Flytta från hus till lägenhet och få ett friare liv

Många, framför allt äldre med utflugna barn, väljer att sälja huset för att flytta till en lägenhet. Oavsett om det är friheten eller ett mer mindre yta som lockar, är det ett stort beslut att ta. Här har vi listat några fördelar med att flytta från hus till hyresrätt.

Fördelar med att bo i lägenhet

 

Frihet och flexibilitet

När man bor i en hyresrätt är man mycket mer flexibel. Om man ska åka iväg på semester så tar det tid att förbereda ett hus för att kunna åka iväg. Och kanske oron finns där hela tiden; Vad skulle hända om något går sönder när vi är borta?

I en hyresrätt är det betydligt enklare och lättare att vara spontan. Och din hyresvärd har koll på att inget händer med vatten- och värme när du är på annat håll.

Mindre ansvar och gratis hjälp

En av de stora fördelarna med att flytta till en hyresrätt är att du inte ansvarar för läckande kranar, trasiga vitvaror eller otäta fönster. I en hyresrätt slipper du också ta hand om gräsmattan, skotta snö eller ta hand om kylskåpet som har gått sönder. Även om vi har ett gemensamt ansvar för bostaden så är det i huvudsak hyresvärdens uppgift att se till att lägenheten är i ett bra skick.

En annan positiv fördel är att du som hyresgäst hos Heimstaden får två timmars hjälp av en av våra fastighetsskötare hemma i din bostad. Vi kan bland annat hjälpa till med montering av krokar, byta lampor eller visa hur du rengör köksfläkten. Och när som helst kan du låna hem en av våra stora verktygslådor. Vi kallar det Heimservice!

 

Mindre yta och mindre saker

Ett hus som tidigare rymt en stor familj har lätt en tendens att rymma mycket saker. Det är också stora ytor som ska städas och tas om hand. Genom att fundera på vilka ytor ni vill ha och behöver kan ni välja en lägenhet som passar just er.

Ta tillfället i akt och sortera ut det ni inte längre vill ha och landa i ett nytt hem som passar ert nya liv.
Lycka till med beslutet! Här kan du söka lediga lägenheter hos Heimstaden.

En man och kvinna som är somrigt klädda, sitter på en balkong och fikar smörgåsar och te. Mannen har fått en klick smör på sin näsa som de skrattar åt.

Flyttankar?

Lediga bostäder

Vi erbjuder trygga och heimtrevliga bostäder på över 40 orter i Sverige. Från Trelleborg i söder till Luelå i norr.

Se våra lediga bostäder