Sortera mera! Så kommer du igång!

Hur ser det ut hemma hos dig? Har du bara precis det du behöver, och allt på sin plats? Nej, kanske inte. Och kanske är det inte målet heller, men ordning och reda hemma är något många längtar efter och mår bra av. Här bjuder vi på fem tips som kan hjälpa dig på vägen mot ett mer organiserat hem. När ordningen väl fungerar kan du i stället ägna dig åt det som är viktigt på riktigt för dig!

1. Ett lätt sätt att starta processen är att göra sig av med sådant som uppenbart inte ska vara kvar i hemmet. Det kan handla om  saker som är sönder som ni vet ni inte kommer att laga, kläder som är urväxta eller gamla mediciner,

2. Identifiera det största problemet hemma i lägenheten. Är det röran i hallen eller är garderoberna svåra att hitta i? Börjar du med det som ställer till det mest i din vardag, får du en stor belöning direkt.

3. Att sortera, rensa och slänga är populärare än någonsin och det finns massaor att läsa, se och inspireras av. Ta reda på vilken metod som passar dig bäst och håll dig till den.

4. Behöver du en morot? Gör en sälj-hög när du sorterar ut och låt pengarna  gå till något roligt.

5. Till sist: Nyttja de fria utrymmena du nu skapat och gör en plan för hur du ska få den nya ordningen att stanna. Involvera alla som bor i lägenheten så blir det lättare att leva efter de nya reglerna.

 

Tillbaka till bloggen