Två killar och en tjej sitter vid ett matbord och äter pizza, skrattar och tittar på en mobiltelefon.

Fem tips för ett härligare studentliv

Att bo i korridor under studietiden har en massa fördelar. Gemenskap med grannar och ett hållbart boende. Men det finns också några saker att tänka på när du delar boende med andra. Vi har listat fem saker som gör studentlivet i korridor lite härligare!

Tips till dig som bor på studentkorridor

 

1. Visa varandra respekt

Att bo under samma tak som andra studenter är roligt. Men det kräver att man visar varandra respekt och följer de regler och riktlinjer som är överenskomna. Genom att följa exempelvis det överenskomna städschemat och andra regler slipper ni bråk och diskussioner kring det. Och kan istället ägna er lediga tid åt roligare saker.

2. Håll ordning i köket

I det gemensamma köket ska både matvaror, husgeråd och porslin rymmas. Ofta är det tydligt märkt vilken hylla eller skåp som tillhör vem. Håll ordningen så att köket blir en trevlig plats att vara på – och laga mat i.

3. Lär känna dina grannar

Det som från början är ett gäng främlingar kan bli dina nya bästa kompisar.  Om du lär känna dina nya grannar är det också lättare att komma överens och ha en trivsam vardag tillsammans.

En man med skägg och keps sitter vid köksbordet och ler mot en kvinna mittemot

4. Gör matlag

Att laga mat till många är inte så mycket svårare än att laga mat till en person. Tvärtom! Organisera ett matlag och laga mat till alla som är med när det är din tur. Det bästa av allt är att du sedan blir bjuden på mat flera gånger i veckan. Billigt, hållbart, trevligt och garanterat mindre matavfall, jämfört med om alla äter olika rätter.

5. Låt ditt rum bli en lugn plats

Att bo i korridor är både socialt och roligt. Men det finns säkert också tillfällen då du vill ha lugn och ro. Se därför till att ditt rum blir just en sådan plats. Skapa en plats där det finns möjlighet för studiero, återhämtning och vila.

Letar du efter studentboende? Se Heimstadens lediga studentboenden här!