En av de ”grönaste” städerna i Sverige

Växjö är en myllrande stad i södra Sverige. Våra studentlägenheter ligger i ett område som heter Teleborg, cirka 10 minuter med buss från centrum. Som stad arbetar Växjö kontinuerligt med att skapa en grön tillväxt och 2018 fick de utmärkelsen ”European Green Leaf Award”. Studentlivet är roligt och man finner ett stort utbud av sociala aktivitet och kulturella evenemang. Idrott är också starkt förknippat med staden och sporter som ishockey, fotboll, orientering, tennis och friidrott engagerar både unga som gamla. Även många svenska idrottsstjärnor har kopplingar till staden. Videum Science Park, som är en professionell mötesplats, engagerar mer än 100 organisationer och företag och samarbetar med Linnéuniversitetet. Att bo i studentlägenhet i Teleborg är med sin vackra omgivning både rogivande och inspirerande. Runt Växjö finner man ett skogrikt område som bjuder upp till härlig vandring och vacker miljö. Det är en innovativ stad som med många sevärdheter.

3d-visning av ett rum och kök

3d-visning av två rum och kök

Hur söker man studentboende?

För att söka studentboende i Växjö behöver du skapa ett konto hos oss. Du loggar in på Mina Sidor och lämnar en intresseanmälan på någon av våra lediga studentbostäder. När du sedan får ett erbjudande behöver du kunna visa upp ett intyg som visar att du studerar, till exempel ett registreringsbesked, antagningsbesked eller studieintyg.

Kan jag tacka ja till ett studentboende i Växjö innan jag blivit antagen?

Absolut! Viktigt att du då skickar en kopia på din ansökan som intygar att du sökt utbildning i första hand, på samma ort som studentlägenheten ligger i.

Vilka krav måste jag uppfylla för att söka studentboende?

Du måste ha fyllt 18 år och studera på den ort där bostaden ligger. I samband med att du blir erbjuden en studentbostad behöver du intyga att du studerar, till exempel med ett registreringsbesked, antagningsbesked eller studieintyg.

Intresserad av studentlägenhet?

Se lediga objekt

Redan registrerad?

Logga in