En blond kvinna står i en dörröppning. Bakom henne ser man en vit hylla med växter och saker i.

Så skapade Camilla sin bästa hemkänsla någonsin

Camilla Pilkvist i Karlskrona bytte hus mot lägenhet och skapade ett hem att verkligen trivas i. Här blandar hon gamla möbler som har historia med nya favoriter och har lyckats få allt att matcha – till och med träningsredskapen.

Från hus till lägenhet

För snart ett år sedan flyttade Camilla Pilkvist från hus till en lägenhet på Ronnebygatan i centrala Karlskrona. Camilla har inte bara fått mer tid över utan också mer hemkänsla. Därför konstaterar hon glatt:

– Jag är nog en lägenhetsmänniska, jag. Jag stormtrivs! Det enda jag saknar med hus är trädgården, men vi har en fin innergård och får odla i pallkragar om vi vill. Så det är inget problem.

Camilla i gungstolen som hon suttit och gungat i redan som barn. Nu har den fått en liten ”make over” i form av ny färg.

”Fantastiska grannar”

Camilla berättar att hon direkt kände sig hemma när hon klev in i den nyrenoverade tvårumslägenheten för första gången.
– När man har bott i hus och renoverat så vill man ju ha en viss standard. Den här lägenheten är så fräsch och fin och jag gillar verkligen utemiljön också, säger Camilla och nickar mot den lilla innergården som ligger direkt utanför dörren.

– Jag tycker det är smidigt att bo på bottenplan och det blir ofta att jag går ut och sätter mig på somrarna. Jag har fantastiska grannar också. Alla är så trevliga och alla hejar på alla.

Inredningen i Camillas lägenhet är stilren och sober, med mycket vitt och grått som bryts av med ljusrosa detaljer. Hon har blandat gammalt med nytt, men inte lämnat något åt slumpen. Allt matchar. Ja, till och med Camillas kettlebells.

– O ja, det finns självklart en tanke bakom dem med, säger Camilla och skrattar.

Två kettlebells som det står en sexa och fyra på.
Camillas inredning är välmatchad, in i minsta detalj.

Mer tid över nu
Camilla har två vuxna döttrar på 25 och 29 år och två barnbarn som är sex och åtta år gamla. Dem tillbringar hon både ofta och gärna fritiden med. Annars blir det många promenader, springturer och en hel del bakning och matlagning.

– Jag har fått mer tid över till mina intressen sedan jag flyttade till lägenhet, det är skönt. Och jag trivs med att bo själv. Jag har nog aldrig trivts så bra i ett hem som jag gör nu, faktiskt.

Camilla Pilkvist stormtrivs i sin lägenhet på Ronnebygatan i centrala Karlskrona.

Älskar möbler med en historia

Hon slår sig ned i den egenhändigt ommålade gungstolen, en av favoritmöblerna.

– Den här har jag gungat i som barn och nu är det mina barnbarn som gungar i den.

Jag älskar när saker har en historia, säger Camilla och berättar att även hennes soffa bär på värdefulla minnen.

– Den fick jag i present av min mamma, som gick bort för ett år sedan. Jag och mamma stod varandra väldigt nära, hon var min bästa vän.

En som gärna gör Camilla sällskap i soffan är Alvin, en cocker spaniel på två år.

– Han är så fin att ha som sällskap. Jag brukar kalla honom för min sladdis.

Grått, vitt och ljusrosa är ett genomgående färgtema i Camillas lägenhet.