Les om hvordan det er å jobbe på utleie.

Møt Heimstaden: Maria fra utleie

I «Møt Heimstaden» forteller medarbeidere fra forskjellige avdelinger om deres jobb og arbeidshverdag i Heimstaden. Denne gangen kan du lese om hvordan det er å jobbe på utleie.

Utleie er sammen med kundeservice og drift av de viktigste avdelingene våre. Utleierne er gjerne kundens første møte med Heimstaden og jobben utleierne gjør er derfor svært viktig for oss. I tillegg til å være Heimstadens førsteinntrykk, er arbeidshverdagen deres fylt med å svare på henvendelser, koordinere og holde visninger, gjøre klar kontrakter og snakke med interessenter fra visningene.

Maria Rostad har jobbet i Heimstaden siden juni 2020.

Hva gjorde at du vil jobbe som utleier?

­– Etter en 4 års karriere som eiendomsmegler ville jeg ha nye utfordringer, men samtidig prøve å beholde litt av den samme arbeidshverdagen jeg har hatt tidligere med blant annet kundemøter, variert arbeidshverdag og fokus på salg. Derfor tenkte jeg utleie kunne være noe for meg. I tillegg er det veldig spennende å kunne ha en jobb hvor man kan vise seg frem på resultater, ikke sitte på et kontor fra 8-16 og jobbe selvstendig samtidig som man er en del av et team.

– Jeg er veldig glad i å både møte og prate med folk, og i denne stillingen møter jeg mange forskjellige personligheter, skaper nye nettverk og hjelper mennesker med å finne den største nødvendigheten i livet – nemlig et sted å bo.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag på utleie ut for deg?

– Min arbeidshverdag starter som regel på visning eller på kontoret. Som regel har jeg første visning mellom 8-10, deretter retter jeg nesen mot kontoret og svarer på henvendelser eller gjør klar kontrakter. Deretter spiser jeg en god lunsj med hyggelige kollegaer, som er et fint lite avbrekk før det bærer ut på nye visninger. Store deler av dagen består også av å prate med interessenter og koordinere visninger – mitt mål er at alle skal få svar og føle seg godt ivaretatt uansett hvor hektisk hverdagen er. Jeg trives best når det er hektisk, mye action og fornøyde kunder.

Les også: HR sine beste jobbintervju-tips

Hva er det rareste du har opplevd på visning?

– Det rareste jeg har opplevd hittil må nok ha vært å bli sjekket opp på visning, mens han hadde med moren sin.

Hva er det beste med jobben din på utleie?

– Her er det vanskelig å bare nevne en ting. Noe av de beste må nok være alle de hyggelige menneskene jeg møter i løpet av en arbeidsuke. Mange er i ulike situasjoner og den beste følelsen er når man vet man har hjulpet noen som blir vanvittig glade for å kanskje få akkurat den leiligheten. Noe annet som også er veldig bra er alle folkene jeg jobber med – det gir meg motivasjon å ha så gode kollegaer rundt seg til enhver tid. Det er også stort rom for å utmerke seg resultatmessig, noe jeg ser på som en spennende utfordring.

Hvorfor valgte du Heimstaden som arbeidsplass?

Les også: Sommerjobb i Heimstaden

– Når jeg sluttet som eiendomsmegler så var jeg veldig klar på at jeg ønsket en relativt lik arbeidshverdag bare på en litt annen måte. Jeg har alltid visst hvem Heimstaden er, og hva de gjør. Når jeg scrollet på Finn.no og så annonsen på stillingen som utleiemegler så tenkte jeg YES! En av hovedgrunnene er at Heimstaden virket som en trygg, god og ikke minst profesjonell arbeidsplass, samtidig som de har en solid merkevare. Jeg kan vel si jeg ble overbevist når jeg gikk inn på hjemmesiden før intervju og fikk vite litt mer. Da forstod jeg hvordan det er bygget opp med ulike avdelinger i alle retninger, hvor stort potensiale det er for videreutvikling personlig og at sjansen for nye og spennende utfordringer var store. I tillegg fikk jeg veldig godt inntrykk av at Heimstaden tar godt vare på sine ansatte, det er viktig for meg.

Hva betyr Care, Share, Dare for deg?

– Dette er kjerneverdiene til Heimstaden og det merkes. For min egen del har jeg fått kjenne på alle sammen på min vei så langt i Heimstaden. Jeg begynte i stillingen i juni og ble godt tatt imot. Samtidig fikk jeg god og ikke minst viktig hjelp i starten for å komme meg på beina og lære alt fra systemer, samarbeid på tvers av avdelinger og rutiner. For meg personlig fikk jeg oppleve Care allerede her. Etter hvert ser jeg også hvor godt Heimstaden ivaretar kundene – de er de viktigste vi har og de som gjør at Heimstaden er Heimstaden. De fortjener den beste servicen og jeg vet hvor mye for eksempel det å lytte til kunden kan bety. Det er også Care for meg.

– For meg har Share vært en viktig verdi fordi jeg ønsket å komme i gang raskt. Alle, og da mener jeg alle, har over all forventning delt sin kunnskap og erfaring – både uoppfordret og hvis jeg har trengt det. Det som også er veldig kult er at noen også gjør ting på ulike måter og da har jeg kunne plukket ut det jeg syntes han eller hun gjør bra og snekre sammen min egen måte å gjøre ting på. Jeg lærer fremdeles noe nytt hver dag og da er det godt å ha et dyktig team rundt seg.

– Dare er for meg er å kunne ta utfordringer på strak arm, kaste seg ut i det uten å nøle, uansett om man feiler eller mestrer det man begir seg ut på. Egentlig være litt fryktløs og stole på meg selv. Sette seg høye mål og forventninger. Når man har en så solid og trygg grunnmur gir det rom for akkurat dette.

Publisert: 25.11.2020