Møt Heimstaden: Arild på drift

Møt Heimstaden: Arild på drift

Les hva driftsleder Arild Aulibråten gjør i jobben sin.

Arild Aulibråten (50) startet i Heimstaden som vaktmester i januar 2006. Etter flere år ute på eiendommene tok han steget inn på kontoret som leder for vaktmestere og jobber i dag som driftsleder.

– Jeg startet i Heimstaden fordi jeg trengte en forandring i arbeidslivet, forteller driftsleder Arild Aulibråten.

Han hadde jobbet 7 år som vekter, men var avhengig av å få en mer normal arbeidstid på grunn av barna. Da dukket jobben som vaktmester i Heimstaden opp. Etter å ha jobbet som vaktmester i ca. 8 år begynte det å bli tungt å arbeide ute og Arild fikk da starte som vaktmesterleder.

– Det var den perfekte jobben for meg. Da fikk jeg være litt inne og litt ute. Samtidig som jeg hadde ansvar for å følge opp 4-5 vaktmestere jobbet jeg også litt med eiendomskontroll.

I dag er det ca. 20 vaktmestere i Heimstaden og Arild jobber som driftsleder i et større team.

Stor utvikling gjør det spennende

Arild mener det beste med å jobbe i Heimstaden er at det er utfordrende og samtidig motiverende.

– Å jobbe for gode holdninger og fjerne unødvendige arbeidsbelastninger er spennende, samtidig er det gøy å jobbe i en bedrift som har stor utvikling. Man kan selvfølgelig være redd for nye ting, men jeg mener endringene som har skjedd mens jeg har vært her er for det bedre. Det håper jeg jo fortsetter, sier Arild.

Som leder beskriver Arild seg selv som sosial og fleksibel, men bestemt.

– Jeg gir klare beskjeder, men jeg er også mer tålmodig enn de fleste. Det viktigste for meg er at jeg får gode og konstruktive tilbakemeldinger fra de som jobber under meg.

Det er en klar balansegang å være leder, noe Arild mener han mestrer godt.

– For meg er det viktigste at teamet mitt er med meg og ikke mot meg. Sånn må det være for at en arbeidsplass skal fungere.

Det viktigste kvalitetene for å gjøre en god jobb er, ifølge Arild, å ha god arbeidsmoral, gode holdninger og å være pliktoppfyllende. Det også viktig å fokusere på det sosiale på arbeidsplassen. God kundeservice er også viktig i en jobb hvor du skal møte folk.

Å være «stuck» er positivt

Som liten ville Arild bli fotballspiller, men da han ble 16-17 år tok skolen over. I dag mener han at alderen gjør at han er litt «stuck» i arbeidshverdagen, men på en positiv måte.

– Man kommer til et punkt hvor man på en måte er lei av å jage noe nytt, selv om det å tenke nytt er bra. Men du lander litt i jobben med alderen og på et punkt må man bestemme seg for om man skal velge å fortsette der man er eller finne noe nytt. Jeg trives veldig godt i Heimstaden og det er muligheter her for å gjøre andre ting.

Les også: Dette kan vaktmester hjelpe deg med

I Heimstaden trekker Arild spesielt fram den fleksible arbeidshverdagen som positiv.

– Du får styre arbeidsdagen litt selv og du møter nye utfordringer hver dag. I tillegg er dette en stor bedrift med fine framtidsutsikter.

Arild ser store muligheter for vaktmestere innen eiendom, han tror det kan bli en stor bransje etter hvert.

– Så må det også sies at dette er en trygg arbeidsplass med mange muligheter for de som gjør en god jobb.

Husk ren bil

Sammen med det positive kommer det også en mer utfordrende del av jobben. For Arild er det å måtte gi konstruktive tilbakemeldinger til vaktmesterne.

– Det er jo aldri hyggelig som leder å måtte ta inn noen på teppe for å si at jobben de gjør ikke holder mål. Samtidig er det med på å utvikle den enkelte, og oss som selskap, så det er noe vi stadig jobber med å bli bedre på.

Skulle du noen gang jobbe under Arild er det én ting du kommer langt med, og det er en ren og ryddig bil.

– Bilkontroll er viktig, og jeg forventer at vaktmesterbilene er rene og ryddige. Det er i hvert fall målet nå når vi har nye elbiler.

Publisert 19.12.2019