Slik var det på internship i Heimstaden

Ønsket innsikt i utleiebransjen, ble trainee i Heimstaden

Theresa Thaomy ønsket innsikt i utleiebransjen og etter en studentkveld tok hun kontakt med Heimstaden for å se på mulighetene hun hadde. Hun ble så trainee i Heimstaden.

Theresa Thaomy (23) er sisteårs-masterstudent i finans på Handelshøyskolen BI og drømmer om en jobb i eiendomsbransjen. Denne høsten tilbringer hun to måneder her hos oss i Heimstaden for å lære om de ulike leddene i bedriften.

Hvordan ble du kjent med Heimstaden?

– Jeg møtte Helge Krogsbøl, Chief Operations Officer, og Martine Hertzberg, MarCom Manager & HR Business Partner, på en studentkveld og der fikk jeg et innblikk i Heimstaden som bedrift. Jeg fikk et innblikk i hva de arbeider med og hvordan, og fikk enkelt og greit et godt inntrykk. Etter dette sendte jeg en e-post til Helge og fikk positivt svar. Dette ledet til et innledningsmøte hvor jeg fikk mer informasjon om hva Heimstaden kunne tilby meg, og jeg fortalte om meg.

Underveis snakket Theresa med et par andre firmaer om muligheten for et internship, slik fikk hun kunnskap om hva slags alternativer som finnes der ute.

Hvorfor falt valget på Heimstaden?

– Etter møte tenkte jeg over hva jeg selv ønsket og om Heimstaden var et sted som kunne passe for meg, det samme gjorde Heimstaden. Da jeg ble tilbudt internship her sa magefølelsen ja, så da var valget relativt enkelt.

Se en bedrift fra innsiden

Å ta seg tid til et internship ved siden av studier kan være lurt, spesielt om du ikke har det innlemmet i studieforløpet. Da kan du bli kjent med en eventuell arbeidsgiver, samtidig som du kan finne ut av om det er noe for deg samt eventuelt andre muligheter som finnes der ute.

Les også: Fem tips til endringer du kan gjøre i hjemmet

Hva håper du å få ut av tiden her i Heimstaden?

– Som den største private utleiebedriften her i landet gleder jeg meg til å se hva som skjer bak kulissene og å få oppleve kundereisen fra a til å fra innsiden, selvfølgelig håper jeg også på stort læringsutbytte. For at jeg skal få mest mulig ut av praksistiden håper jeg på å hele tiden få være med å bidra, samtidig som jeg får noe igjen. Jeg er jo her for å lære, og da er det viktig å ta til seg både ris og ros.

Etter en tid i en bedrift lærer du raskt hva du setter pris på og ikke ved et arbeidsforhold. Hva ser du selv etter i en arbeidsgiver?

– Det viktigste for meg er et godt arbeidsmiljø, samtidig som jeg ønsker å arbeide et sted hvor jeg får godt læringsutbytte og muligheten til å utvikle meg mer.

Muligheter med internship og som trainee

Hvordan tenker du at et intership i Heimstaden vil gi nytte til CV-en?

– Jeg vil inn i eiendomsbransjen senere og hadde ikke hørt så mye om eller fra utleiebedrifter tidligere. Utleiebedrifter er som regel kommunale eller små private aktører. Utleiemegleren er jo noe mange har hørt om, men de bistår privatpersoner som leier ut og er ikke en som forvalter eiendommene selv slik som Heimstaden gjør. Det å eie og drifte eiendommene er unikt for Heimstaden, og dette gir en ekstra dimensjon til erfaringen min videre i arbeidslivet.

Hva har din opplevelse vært så langt, og har arbeidet vært som du trodde?

– Jeg synes det er spennende å se utleiebransjen fra innsiden, og det er en mye tettere kundekontakt enn jeg hadde trodd, i tillegg ser jeg en ekstrem tålmodighet hos de ansatte her. Det fascinerer meg også at det er så mange avdelinger som er inkludert i kundekontakten. Det er mange flere ledd i kontakten med kunden enn jeg så for meg, det er ikke bare en hub med folk eller én forvalter kunden er i kontakt med. Her foregår kontakten med personer dedikert til hvert sitt felt, og at jeg får være med i hver avdeling mens jeg er her gir meg et unikt innblikk i dette.

Nå har du vært her i fire uker, hva håper du å få ut av de fire neste?

– Jeg gleder meg til å kunne se sammenhengen og samspillet mellom de ulike avdelingene og hvordan de sammen fungerer som en helhet. Samtidig som jeg er spent på å se hvilke utfordringer som eventuelt er mellom dem.

Slik bør du gå fram

Har du noen tips til hvordan andre bør gå fram for å få internship?

– Det som virkelig har hjulpet meg for å finne rett sted for praksisplass er å delta på bedriftspresentasjoner, der får du høre litt om hva firmaene faktisk arbeider med og hvordan bedriften er. Når du velger praksisplass er det viktig at det er en bransje eller bedrift du selv er interessert i. Vær fremoverlent og benytt muligheten til å snakke med ansatte om muligheten byr seg.

Til slutt, hva bør man gjøre for å skille seg ut i slike situasjoner, det er jo mange om beinet?

– Jeg vil si at det viktigste er å få de til å huske deg. Det finnes flere måter å gjøre inntrykk på, men først og fremst bør du gi et godt førsteinntrykk. Dette kan du gjøre ved å stille spørsmål, være engasjert når du sitter i publikum, møte med et smil og gjøre research på forhånd, da kan du innlede samtaler og vise at du kanskje vet noe om bedriften som ikke de andre studentene vet om. I tillegg må du ta initiativ, send en henvendelse eller oppfølgingse-post, gjerne kort tid etter.

Publisert 17.09.2019