Maryam var på internship hos oss

Maryam var på internship hos oss

Våren 2021 var Maryam Hussein i internship hos oss i Heimstaden i 8 uker og deltok i det daglige arbeidet i bedriften. Nå er hun ansatt, og her deler hun hvordan det hele startet.

Hun fant internshipet ved et tilfeldig søk på Google og har nå fått innblikk i en helt ny bransje.

Hvordan ble du kjent med Heimstaden?

– Det var helt tilfeldig. Jeg googlet etter praksisplass fordi studiet mitt krever det. Først søkte jeg på ordet «praksis», men det var ikke så mye som kom opp, så jeg prøvde å søke etter «internship». Da kom Heimstaden opp som et av de første treffene på Google og jeg sendte inn en søknad. Etter et par uker var jeg på plass, forteller Maryam.

Hvordan har du opplevd internshipet?

– Det har vært veldig lærerikt. Jeg har fått god veiledning av ansatte her, og det hjelper mye for en som ikke har erfaring i bransjen. Heimstaden er en veldig omgjengelig arbeidsplass med godt miljø, det er lett å omgås menneskene her og man blir godt ivaretatt. Jeg har kommet godt overens med alle, og jeg får svar på spørsmål jeg stiller om jeg lurer på noe.

Les også: Møt Heimstaden: Maria fra utleie

Hun legger til:

– Du kan enkelt si at det har vært en herlig opplevelse. I tillegg er maten i kantinen veldig god, jeg ble positivt overrasket – det er et stort pluss på en arbeidsplass.

Hva har du lært i løpet av internshipet?

– Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente, for jeg har kun jobbet et sted tidligere. Jeg gikk inn med et åpent sinn og møtte et veldig velkomment miljø. På min første dag visste alle hvem jeg var, og alle var hjelpsomme og hyggelige. Det er betryggende for noen som ikke vet hvordan bedriften fungerer.

Maryam har vært innom flere avdelinger, blant annet kundeservice, marked og HR, vært med på møter i renholdsavdelingen og vært med utleierne for å se hvordan de jobber.

– I utgangspunktet tenkte jeg at jeg ville sitte mest hos HR, men å sitte hos kundeservice ga meg raskt innblikk i hvordan bedriften fungerer. Der blir man godt kjent med selskapet. Jeg vil også skryte av Lena som leder kundeservice, hun er en bra dame og veldig morsom. Hos kundeservice sitter man flere personer sammen og det er et godt miljø der.

Maryam har også fått delta i prosjektarbeidet med SOS-barnebyer og Heimstaden, noe hun synes var spennende.

– Der fikk jeg sett partnerskapet A Home for a Home fra innsiden. Heimstaden lar deg være veldig hands-on i et internship.

Les også: Møt Heimstaden: Adrian fra kundeservice og inn- og utflytt

En avdeling du synes var mer spennende enn du trodde på forhånd?

– Utleieavdelingen synes jeg har vært veldig interessant. Arbeidsmåten deres med at de er 50 prosent på kontoret og 50 prosent ute på visninger virker veldig gøy. De er selvstendige, og alt er på en måte deres ansvar. Å ikke måtte sitte på kontoret hele dagen virker også som en fin balanse.

Hva føler du selv at du har fått ut av internshipet?

– Jeg har fått innblikk i et eiendomsselskap og sett hvordan det fungerer fra innsiden. Hvordan en bedrift er satt opp med ulike avdelinger og hvilket ansvar og oppgaver som ligger hos hver av dem. Det har vært noe helt nytt for meg og nye mennesker. Det
er ulikt fra hva jeg er vant til i jobben som shiftleder hos McDonalds, der er alt i team, mens her er det også mye selvstendig arbeid. Jeg visste heller ikke at Heimstaden var internasjonalt før jeg startet her, så selv om kontoret her virker lite og intimt er det en kjempebusiness.

Hvordan tenker du at et internship i Heimstaden vil gi nytte til CV-en?

– Du lærer deg nye programmer og systemer, du blir selvstendig i arbeidet du gjør og får mer ansvar selv. Det er spesielt lærerikt for meg som er vant til å jobbe i team.Samtidig har jeg fått nyttig kunnskap om hvordan eiendomsbransjen fungerer – jeg visste for eksempel lite om det rettslige ved det å leie bolig da jeg startet. Nå vet jeg at som leietaker har du enkelte ansvar selv, så samtidig som jeg har lært mye som er praktisk for yrkeslivet har jeg også lært hvordan jeg kan være en god leietaker og hva jeg selv må ta ansvar for i en bolig – både når man leier og eier.