Slik var det på internship i Heimstaden

Slik var det på internship i Heimstaden

Med et internship får du raskt innblikk i en bransje du tenker kan passe for deg. Les Theresa Thaomys erfaringer fra internship i Heimstaden.

I fjor høst var Theresa Thaomy, sisteårs-masterstudent i finans på Handelshøyskolen BI, på intership i Heimstaden. I to måneder fikk hun ta del i de ulike leddene i bedriften, noe som ga henne god innsikt i utleiebransjen. Her er hennes erfaringer fra tiden i internship.

Hvordan opplevde du internshipet?

Jeg føler det var et unikt internship sammenliknet med hva jeg har hørt fra andre medstudenter. Det var veldig «hands on» og jeg fikk være med på alle prosesser. Jeg forventet egentlig å kun sitte ved en pult med kjedelige arbeidsoppgaver som ingen andre vil gjøre, det er jo fort gjort å bli en «søppelkasse» for arbeidsoppgaver når man kun skal være et sted for en kort periode – slik var det ikke i Heimstaden. Jeg fikk også god oppfølging og muligheten til mye, så det var virkelig annerledes enn hva jeg forventet.

Dynamikken er viktig

Hva spesifikt lærte du i løpet av internshipet?

Jeg fikk lære dynamikken i bedriften, og se alle deler av den og hvor viktig rolle dynamikken faktisk spiller. Å lære hvordan noe henger sammen er utrolig nyttig, spesielt for studenter som snart skal ut i arbeidslivet.

Hva fikk du ut av internshipet og hva slags muligheter har åpnet seg for deg etter det?

Det ga meg en annerledes hverdag enn kun skole, noe jeg mener man har godt av som student når det nærmer seg slutten av skolegangen. Det ga meg et ekstra kick til å bli ferdig med studiene og komme meg ut i arbeidslivet. Jeg fikk også en helt unik erfaring, samtidig som jeg fikk mange hyggelige kontakter i bransjen.

Les også: Møt Heimstaden: Adrian fra kundeservice og inn- og utflytt

I ettertid har internshipet gitt meg en vei inn for videre karrieremuligheter innad i Heimstaden og administrasjonen i Fredensborg. Med andre ord ga det nytte til CV-en og samtidig en jobb.

Fra internship til jobb

Hvorfor valgte du å bli?

Det er det mange grunner til. For det første fordi arbeidsoppgavene som ble tilbudt var bra, back office-perioden av internshipet var det jeg synes var mest spennende og ga meg derfor et ekstra kick. Så det er den enkle forklaringen på hvorfor jeg valgte å si ja.

Og hva er resten av grunnen?

Jeg har fått mye kunnskap fra de forskjellige avdelingene i bedriften og kunnskap om hvor det trengs folk, det gir selvtillit i en ny jobb å vite at det er behov for meg. I tillegg ville det vært rart å si ha det til alle på kontoret etter to måneder og bare være ute. Man føler man er en del av noe når du blir tilbudt en stilling, og det er veldig hyggelig å jobbe et sted hvor jeg fra første arbeidsdag kunne si hei til folk i gangene – det gjør at jeg føler meg hjemme.

En lærerik arbeidsplass

Hvordan har læringskurven vært etter at du startet?

Under internshipet var den veldig bratt, nå er den mer jevnt stigende. Når du har vært gjennom internshipet vet du gangen i alle avdelinger og hvordan det henger sammen, det gjør arbeidshverdagen enklere. Du vet også hvem du skal stille hvilke spørsmål, ettersom du har sett hvem som holder i de forskjellige oppgavene. Så på et organisasjonsnivå er det veldig enkelt i ettertid sammenliknet med om du kommer inn på bar bakke.

Jeg kan si at den største forskjellen på internship og stillingen jeg har i dag er at jobben jeg gjør går dypere enn i internshipet. Nå får jeg en relasjon til leietakerne, som er hyggelig.

Hva synes du om arbeidsmiljøet?

Det er hyggelige folk, og et godt arbeidsmiljø er veldig viktig for meg. Jeg må også skryte av avdelingen jeg jobber i, og Margrethe som er lederen min. Det er et veldig trivelig miljø, alle snakker med alle og døren til Margrethe er alltid åpen. Vi kan spørre om alt og snakker åpent om arbeidsoppgavene, det gjør det både morsomt og lærerikt på jobb.

Tips til andre

Hvis du skal gi tips til andre som jakter et internship, hva vil du si?

Gjør grundig research og finn en bransje du brenner for. På sikt vil internshipet ditt få betydning for videre karriere og ikke bare være noe du gjorde for å fullføre.

Hva tror du din beste egenskap som intern var?

Nysgjerrighet, jeg vil også råde andre til å være mer nysgjerrig. Gjør mest mulig ut av muligheten når du først har den. Still spørsmål og spør om alt, spør om du kan gjøre ting og få bidra eller om det er noe du kan hjelpe til med. Du får nesten garantert alltid et ja.

Publisert: 24.02.2020