Sundsvall

Norra Kajen

Vid Selångersåns mynning ut i Sundsvallsfjärden, uppför Heimstaden 360 nyproducerade hyreslägenheter i två kvarter, en kort promenad från centrala Sundsvall. Här bor du med vattnet som granne i bästa solläge där de flesta lägenheter har balkong eller uteplats samt möjlighet att ansöka om p plats.

Hyresrätter - nyproduktion
Koko:
1-4 RoK, ca 27-81 kvm
Asunnot:
360
Vapaana:
Uthyrningsstart Maj, inflyttning preliminärt från oktober 2022

Lastkajen – Heimkänsla nära vattnet

Det första av två kvarter som hyrs ut heter Lastkajen. Kvarteret har två huskroppar om 5 – 6 våningar som med sin trivsamma innergård i soligt söderläge, öppnar upp mot kajpromenaden och Sundsvallsfjärden. I Lastkajen skapar vi plats för 98 välplanerade hyreslägenheter om 1 – 4 rok i cirka 27 – 81 kvm. Här bor du i en hyreslägenhet med balkong eller uteplats. Många med mer eller mindre utsikt mot vattnet.

De hemtrevliga hyresrätterna får en hög standard med klassiska materialval som är hållbara över tid. För de saker du använder sällan finns förråd i lägenhet. Vi inkluderar tvättpelare alt. kombitvättmaskin i alla hyreslägenheter för bekväm tvätt när det passar dig. Det kommer också att finnas möjlighet att boka allmän tvättstuga. Varm och kallvatten mäts och debiteras separat per lägenhet vilket gör att du själv kan påverka delar av din månadshyra. Läs mer här.

Innergården finplaneras med god belysning, cykelparkering samt ytor för social samvaro och lek. Fasaderna får vackra dämpade färger i grönt, grått och rött som anpassats till omkringliggande miljö.  I Heimstadens kvarter bor du tryggt och bekvämt med en kort promenad till stadens service och kommunikationer.

Innan färdigställande av garageplatser under projekt Pollaren ca 2024 så kommer du som boende i Lastkajen ha möjlighet att hyra någon av de 46 tillfälliga utomhusparkeringar strax intill byggplatsen för 100kr/mån. Det kommer att vara på grusad plan, numrerade platser utan motorvärmare. Pris för garageplatser meddelas vid färdigställandet av kvarter Pollaren.

Vi uppför en kommersiell lokal mot kajpromenaden som finns att hyra för ett café eller butik.

Etablering av bostäder på Norra kajen kommer att pågå preliminärt till 2026, vilket innebär att byggnationer kan pågå på granntomterna efter att du flyttat in. Ljud från byggnation kan förekomma under dagtid.

Uthyrningsstart och hyresnivåer

För att vara först med den senaste informationen om hyreslägenheterna så rekommenderar vi att du registrerar ditt intresse för projektet nyproduktion Norra Kajen – Sundsvall. Vi uppdaterar hemsidan och skickar nyhetsbrev så snart vi har relevanta nyheter att informera om.

Uthyrningen av de 98st hyresrätter i projekt Lastkajen kommer att påbörjas under maj med preliminär inflyttningsstart oktober 2022. Preliminära hyresnivåer för 2023 ligger på cirka 6100 – 12 900kr/mån för 1 – 4 RoK om 27kvm – 81kvm.  Vid uthyrningsstart presenteras de beslutade hyresnivåerna samt att man kommer kunna lämna intresse för specifika lägenheter. Urvalet i uthyrningen baseras enligt vår uthyrningspolicy. Varm och kallvatten mäts och debiteras separat per lägenhet och tillkommer på hyran vilket gör att du själv kan påverka delar av din månadshyra. Läs mer här.

I hyran ingår ett grundutbud av ca 12 kanaler.

Vi på Heimstaden har beslutat att våra nyproducerade boenden ska vara helt rökfria. Rökförbudet gäller i och utanför hela fastigheten och dess närområde. Med omtanke för alla våra hyresgäster och allas hälsa vill vi bidra till bättre trivsel och boendemiljö.

Virtuell visningslägenhet på hur en 2 RoK om 44kvm kan se ut. Detaljer kan skilja sig från verkligheten.

Visionsbilder över kvarter Lastkajen på Norra Kajen. Detaljer kan skilja sig från verkligheten.

Pollaren – Boende nära stan och kommunikationer

Pollaren ligger mellan Heffners Allé och kvarteret Lastkajen med 6 – 8 våningar fördelat på två huskroppar i skiftande gröna nyanser. Byggnaderna omfamnar den upphöjda innergården som får gott om cykelparkeringar, samt ytor för ett aktivt liv ute. Vi uppför 262 kvadratsmarta hyresrätter i detta kvarter som fördelas på 1 – 3 rok i cirka 26 – 55 kvm. De flesta får balkong eller uteplats mot innergård alternativt mot lokalgata, enstaka lägenheter har fransk balkong. Vissa lägenheter har entré från loftgång. Preliminär uthyrningsstart av första etappen i Pollaren sker vinter 2022.

Heimstaden skapar plats för din personliga stil med fina materialval och med tvättpelare alt. kombitvättmaskin i badrum. En allmän tvättstuga för tidsbokning kommer också att finnas. Vi skapar god förvaring med förråd i lägenhet eller källare. Varm och kallvatten mäts och debiteras separat per lägenhet vilket gör att du själv kan påverka delar av din månadshyra. Läs mer här.

Med vattnet och staden som din närmaste granne är det aldrig långt till nöjen, handel, samt service. Du tar dig till bussterminalen med några minuters promenad för smidig kommunikation till arbete eller studier runt om i kommunen.

Är du i behov av lokal för ett mindre kontor så finns en lokal att hyra i kvarteret. Första inflyttningsetapp i detta kvarter sker preliminärt från Våren 2023. Registrera dig och få nyhetsbrev för att få relevant information om utveckling i projektet och när uthyrning påbörjas i kvarter Pollaren.

Bästa läget för sköna promenader och cykelturer

I både Lastkajen och Pollaren har vi planerat för gott om cykelparkeringar som gör det enkelt för boende att välja cykeln som färdmedel. Här kommer vi också ge de boende möjlighet att nyttja en cykelpool. Oavsett i vilket kvarter så är det bekvämt att ta sig ner till kajpromenadens vatten för en skön promenad eller varför inte en cykeltur längs med Selångersån. Med väl utbyggda promenad och cykelstråk kan du ta dig runt i de olika kommundelarna vilket gör gott för både kropp, själ och för miljön.

Vid färdigställandet av båda kvarteren kommer vi kunna erbjuda ca 167 p platser varav ca 81st i garage som ligger under mark och som kommer vara möjligt att hyra för boenden i både Lastkajen och Pollaren. 46 tillfälliga p-platser utomhus kommer att  vara möjligt att hyra för dig som boende i Lastkajen innan garaget är färdigställt.

Miljöbyggnad silver för ett hållbart boende

För Heimstaden är det viktigt att du som bor i en hyresrätt hos oss ska trivas, känna dig trygg och säker.  Våra bostäder ska också vara hållbara över tid med hänsyn till miljön. I kvarter Lastkajen och Pollaren bygger vi enligt miljöbyggnad Silver. Det innebär att innemiljön i din bostad behöver uppfylla olika kriterier, såsom ventilation, värme, dagsljus med mera.  Fastigheterna byggs med väl valda material som är goda för miljön och dig som boende. Energiförbrukningen i fastigheten som helhet är också av betydelse för att uppnå Miljöbyggnad silver. Miljöcertifiering av en byggnad innebär att miljöarbetet och byggnadens miljöprestanda granskas av tredje part. Systemet ägs och utvecklas av Sveriges största organisation för hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Council, som även genomför certifieringarna.

Läs mer om Sweden Green Building Council här.

Ny stadsdel i soligt söderläge vid Sundsvallsfjärden

Norra kajen är Sundsvalls nyaste stadsdel som omvandlar det tidigare industriområdet till en vacker, levande stadsdel i bästa söderläge. Totalt ska det skapas 2500 nya bostäder, förskola, grönskande parker, torg service och handel.  Första delen av området håller på att färdigställas med bostäder i skiftande upplåtelseformer. De olika kvarteren i stadsdelen binds samman med kajpromenaden som ger dig plats på första parkett till Sundsvallsfjärdens vatten och områdets utveckling.

Läs mer om den nya stadsdelen här.

Intresserad av våra hyreslägenheter i Norra Kajen?

Välkommen att registrera dig. Är du redan registrerad? Logga in och gå in på ”Intresseanmälan lägenheter”. Längs ner på sidan ser du ”Tillgängliga etapper”, välj ”Etapper” och ” Nyproduktion Norra Kajen – Sundsvall”.

Kontakta oss vid frågor eller funderingar på e-post norrakajen@heimstaden.com

Visionsbilder över kvarter Pollaren på Norra kajen. Detaljer kan skilja sig från verkligheten.

Google Maps

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Flygfoto över husen Heimstaden ska bygga på Tosterö
Strängnäs - Tosterö

Fyrklövern

 • Hyresrätter - nyproduktion
 • Koko: 1 - 3 RoK
 • Asunnot: 28+56 hyreslägenheter
 • Vapaana: Uthyrningsstart hösten 2022
 • I vackra Mälarstaden Strängnäs skapar vi fler småskaliga bostadskvarter med nyproducerade hyreslägenheter. På Tosterö uppför vi kvarteren Misteln och Flädern med 84 hyreslägenheter. Nu har du möjlighet till en underhållsfri och enkel vardag på skärgårdsö, ett stenkast från centrala Strängnäs.

Strängnäs Finningetorp

Fyrklövern

 • Hyresrätter - nyproduktion
 • Koko: 1-3 RoK
 • Asunnot: 65 hyreslägenheter
 • Vapaana: Inflyttning juni & september 2022
 • I vackra Mälarstaden Strängnäs skapar vi fler småskaliga bostadskvarter med nyproducerade hyreslägenheter. Först ut är 65 hyreslägenheter fördelade på kvarteren Sirius och Castor. Just nu bearbetar vi inkomna intresseanmälningar för i Castor.

balkong_senapsfabriken_heimstaden
Uppsala - Kungsgatan

Senapsfabriken uthyrning pågår!

 • Hyresrätter - nyproduktion
 • Koko: 1 - 4 RoK, 27 - 82 kvm
 • Asunnot: 326 hyresrätter
 • Vapaana: Uthyrning pågår för sista etappen, inflyttning dec 2022
 • Längs med Kungsgatan, centralt i Uppsala, skapar vi ett bostadskvarter klätt i fint tegel. Här har du möjlighet att bo i en nyproducerad hyresrättslägenhet med trevliga materialval och balkong. Nu pågår uthyrningen av 28 lägenheter i det sista trapphuset!