storfageln_erikslid_skellefteå_hyresratter_solceller_bostader_heimstaden
Västra Erikslid - Skellefteå

Storfågeln Uthyrning pågår!

Takaisin projekteihin

Strax norr om Skellefteå Centrum skapar vi plats för 298 bostäder för både små och stora familjer. Här bor du med närhet till stadens utbud, natur och roliga friluftsaktiviteter året om. Husen byggs i trä som är ett hållbart och bra val för miljön och för dig.

Hyresrätter - nyproduktion

Huoneet: 1-4 RoK, ca 26-87kvm
Units: 298 st
Move in start: Uthyrningsstart 31 mars, inflyttning från november 2022

Vi skapar plats för dig & miljön med omtänksamma hyresrätter

Med bara minuter från Skellefteå Centrum, Vitbergets & Klockardalsparkens friluftsområde utvecklar vi ett bostadsområde som går i hållbarhetens tecken. Bostadshusen blir 4 – 6 våningar höga och byggs i trä. Trä  är ett förnybart material som bidrar till en lägre klimatpåverkan genom att det binder koldioxid och skapar en skonsammare livsmiljö för både människor och djur.  Vi placerar också solceller på taken för en mer hållbar drift av fastigheterna. De allmänna ytorna och innergårdarna planeras med gott om cykelparkeringar, lekplats, grönska och odlingsplats för de boende. I området planeras för cirka 139 parkeringsplatser som kommer att vara möjligt att hyra för dig som boende.

Vi på Heimstaden har beslutat att våra nyproducerade boenden ska vara helt rökfria. Rökförbudet gäller i och utanför hela fastigheten och dess närområde. Med omtanke för alla våra hyresgäster och allas hälsa vill vi bidra till bättre trivsel och boendemiljö.

Uthyrning pågår

Uthyrningen av de första  115 hyresrätterna är nu påbörjad med preliminär inflyttning under november – december 2022.  Uthyrningen sker etappvis och urvalet baseras enligt vår uthyrningspolicy. Varmvatten mäts och debiteras separat per lägenhet och tillkommer på hyran vilket gör att du själv kan påverka delar av din månadshyra. Läs mer här.

Som hyresgäst har du ett eget abonnemang för hushållsel. Heimstaden tillhandahåller fibernät där du mot en kostnad tecknar ett avtal med någon av leverantörerna på Heimstadens tjänsteportal för Internet.

I boendet ingår ett TV paket från Sappa se här

Se planskisser, hyra och lägenhetens placering i boväljaren nedanför.

De två kommande etapperna kommer att uthyrningsstartas preliminärt efter sommaren 2022 samt under vinter 2023. För att vara först med den senaste informationen om de kommande etapperna så rekommenderar vi att du registrerar ditt intresse för projektet nyproduktion Erikslid/Storfågeln – Skellefteå. Vi uppdaterar hemsidan och skickar nyhetsbrev så snart vi har relevanta nyheter att informera om.

Välplanerade och hemtrevliga lägenheter

Lägenheterna i Storfågeln erbjuds i 1 – 4 RoK om ca 28 – 87 välplanerade kvm med vackra och varma materialval som också  är praktiska och förenklar livet i ditt hem. I Hallen har vi placerat praktisk klinker vid hallentrén för att fånga smutsen från skor när du varit ute. Här finns också en hatthylla för ytterkläder. I lägenheterna om 1 – 2 RoK så återfinns här även garderober och linneskåp.

Lägenheten har Kährs ek trestavsparkett och väggar i en ljust grå och varm kulör som skapar plats för din egna inredningsstil.

Köket från Marbodal är vitt med takanslutning som förenklar städning. Här ingår en fristående spis med glaskeramikhäll och Diskmaskin från Siemens, samt inbyggd fläkt från Franke. I 1- 2 RoK ingår en kombinerad Kyl/frys och i 3 – 4 RoK finns det dubbel uppsättning.

Badrummet har helkalkade väggar och klinkers på golvet. Extra guldkant på vardagen ger handdukstorken och duschväggar i glas.  Här finns också handfat med kommod och spegelskåp över. I badrummet har vi också inkluderat möjlighet till tvätt och torktumling, med antingen kombimaskin eller kombinerat kombimaskin och torktumlare.

Förråden är placerade i respektive lägenhet för enkel tillgång till dina saker. Alla lägenheter har balkong, uteplats eller fransk balkong, dessutom får man en entrébalkong med loftgången som tar dig till din lägenhetsdörr i hus D & F. Hiss finns i samtliga hus och porttelefon som är kopplad till alla lägenheter som gör det tryggt för dig som boende.

Se planskisser för de lägenheter som hyrs ut i etapp 1 nedan samt hyror i 2023 års nivåer.

 Boväljare

Detta är en digital boväljare av Storfågeln där du kan se var specifika lägenheter ligger i huset samt lägenhetsnummer, våningsplan,  lägenhetstorlek, hyra och planskisser för de 115st lägenheter som ingår i etapp 1. I denna boväljare har du också en solstudie som ger dig en bild av hur solen kan nå de olika fasaderna och ger en indikation på om det finns morgon eller kvällssol på de olika lägenheterna.

Just nu behandlas de inkomna intresseanmälningarna samt att kontraktsskrivning påbörjas. Bearbetningen kan ta upp till slutet av maj.

De två resterande etapperna i Storfågeln kommer att släppas efter sommaren 2022, samt vinter 2023.

Bilderna i boväljaren är tidiga 3D illustrationer och detaljer kan skilja sig från verkligheten.

Virtuell visningslägenhet på hur en 2 RoK på 39 kvm kan se ut! Detaljer kan skilja sig från verkligheten.

Miljöbyggnad Silver för ett hållbart boende

För Heimstaden är det viktigt att du som bor i en hyresrätt hos oss ska trivas, känna dig trygg och säker.  Våra bostäder ska också vara hållbara över tid med hänsyn till miljön. I kvarter Storfågeln bygger vi enligt Miljöbyggnad Silver. Det innebär att innemiljön i din bostad behöver uppfylla olika kriterier, såsom ventilation, värme, dagsljus med mera.  Fastigheterna byggs med väl valda material som är goda för miljön och dig som boende. Energiförbrukningen i fastigheten som helhet är också av betydelse för att uppnå Miljöbyggnad silver. Miljöcertifiering av en byggnad innebär att miljöarbetet och byggnadens miljöprestanda granskas av tredje part. Systemet ägs och utvecklas av Sveriges största organisation för hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Council, som även genomför certifieringarna.

Läs mer om Sweden Green Building Council här.

Nytt bostadsområde nära stad och natur för ett aktivt liv

Storfågeln blir ett centralt bostadsområde strax intill Erikslids centrum som erbjuder ett bekvämt vardagsliv med mataffär, frisör, vårdcentral och restaurang.

Närmaste F9 skola, och lasarettet ligger med bekvämt gångavstånd på ca 10 minuter. Runt Erikslid finns mängder av natur och friluftsupplevelser med Vitbergets & Klockardalsparkens friluftsområden för ett aktivt liv under alla säsonger. Vid vitberget hittar du utöver gång och cykelbanor, utegym, hinderbanor och skidspår även en skatepark, Skandinaviens största cykelpark och hockeyarena. I Klockardalsparken, kan hela familjen hitta sina favoriter i Norrlands natur, dammar, grilla och en rolig pulkabacke på vintern.

Den nya Nortvolt fabriken ligger endast drygt 10 minuter med bil från Erikslid och med cykel ungefär den dubbla tiden, vilket gör det enkelt och smidigt att ta sig till och från arbetet där.

Med korta avstånd till det mesta så tar man sig enkelt med en promenad eller cykeltur till de flesta delar av staden.  För den som önskar finns bussförbindelser som tar dig till Skellefteå Centrum, flygplatsen och övriga platser i regionen.

Bo bekvämt och enkelt hos Heimstaden

Lokal närvaro är viktig för oss därför har vi egen personal på orten. Vi vill göra det så bekvämt som möjligt för dig när du flyttar in i din bostad därför erbjuder vi Heimservice till alla våra boende. Vi erbjuder också inspiration, tips och idéer för att berika vardagen genom Heimkänsla. Kika in och läs ett hemma hos reportage, bloggen eller få inspiration till middagen.  Vi vill helt enkelt förgylla och förenkla vardagen för våra boenden.

Är du intresserad av kommande etapper i projektet?

Välkommen att registrera dig! Efter din registrering går du längst ner på sidan under ”Tillgängliga etapper” och väljer ”Etapp” och ”Nyproduktion Erikslid/Storfågeln – Skellefteå”.

Redan registrerad? Logga in och gå in på ”Intresseanmälan lägenheter”. Längst ner på sidan ser du ”Tillgängliga etapper” där under väljer du ”Etapper” och ”Nyproduktion Erikslid/Storfågeln – Skellefteå”.

Google Maps

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andra projekt i Skellefteå

ANDERSTORPSGÅRDEN
Med ett fridfullt och attraktivt läge utefter Skellefteälven skapar vi kvarteret Anderstorpsgården. När området står färdig ska det inrymma 221 nyproducerade hyresrättslägenheter. Preliminär inflyttning 2023.