Senapsfabriken omvandlas till bostäder

I stadsdelen Kungsängen i centrala Uppsala kommer det att uppföras i huvudsak yteffektiva ett- och tvårumslägenheter. Här har tidigare Slotts senapsfabrik legat men ska nu förvandlas till 326 hyreslägenheter på åtta våningar med fyra lokaler på bottenplan. Projektets belägenhet längs Kungsgatan har nära till goda kommunikationer, både vad gäller kollektivt med bussar och tåg.

Byggnaderna har stort fokus på miljö och uppförs i Miljöbyggnad Silver. Fasaden kommer att gå i bruna och gula toner med inslag av plåt. Innergården omsluts av byggnader och på fasaden som är ljus sätts det upp fasadvajrar som tillåter klätterväxter att skapa en vertikal grönska, allt detta skapar en oas av lugn.

Här hittar du lägenheter från 1-4 RoK, 28-82 kvm. Planerad inflyttning hösten 2021.

Det uppförs även ett parkeringshus intill byggnaden.

Intresserad? Välkommen att registrera dig!
Efter din registrering går du längst ner på sidan under ”Tillgängliga etapper” och väjer ”Etapp” och ”Senapsfabriken – Uppsala”

Redan registrerad? Logga in och gå in på ”Intresseanmälan lägenheter”. Längs ner på sidan ser du ”Tillgängliga etapper” där under väljer du ”Etapper” och ”Senapsfabriken – Uppsala”.