Heimstaden köper Henry Ståhl Fastigheter AB

Heimstaden AB har idag ingått avtal om att förvärva aktierna i Henry Ståhl Fastigheter AB som omfattar ca. 350 000 kvm bostäder och lokaler i Norrköping, Linköping och Örebro. Tillträde är planerat till årsskiftet 2014/15.

"- Vi är mycket stolta och glada över att Heimstaden fått säljarens förtroende att förvärva detta välskötta och lokalt förankrade fastighetsbolag. Ett fastighetsbolag med en lång och stark historia som idag fortsätter att agera med en entreprenörs nyfikenhet. En kulturbärare, nyskapare och drivkraft på sina orter", säger Heimstadens VD Patrik Hall och fortsätter "- Fastigheterna är centralt belägna på samtliga tre orter. Städer som idag har en stark tillväxt. Bolaget har även en kompetent, engagerad och lojal personal som ger hyresgästen den trygghet och trivsel som är så viktig i dagens samhälle. Vi vill fortsätta att vara en del av människors vardag, i hemmet, på jobbet och i skolan. Vi vill bli en del av Norrköping, Linköping och Örebros framtid och ser fram emot att inom en snar framtid kunna komplettera beståndet med fler bostadsfastigheter" avslutar Patrik Hall.

Peter Karlström, VD på Henry Ståhl Fastigheter "- Vi som idag arbetar och känner varmt för det familjära Ståhl är trygga att under Heimstadens ägande fortsätta förvaltningen av våra fastigheter och utvecklingen av de orter vi är verksamma på. Vi kommer även att fortsätta med förvaltningsuppdraget för det fastighetsbestånd som inte ingår i denna affär och ägs av familjen Ståhl. Dessa fastigheter finns i Norrköping och Uppsala. Det är också med spänning vi ser fram emot att få arbeta med fler förvärv och möjlig nyproduktion" avslutar Peter Karlström.

Norrköping den 10 november 2014

För ytterligare information är du välkommen att kontakta:

Patrik Hall                                                                             Peter Karlström       

VD Heimstaden AB                                                              VD Henry Ståhl Fastigheter AB

0705 – 85 99 56                                                                   0704 - 17 30 60

Magnus Nordholm                                                             

vVD Heimstaden AB                                                         

0705 – 29 31 44