Interview, 3 november 2021

‘Leukste baan die ik ooit heb gehad’

Hoe is het om te werken bij Heimstaden? Locatiemanager Rabi Schults viel het vanaf dag één al op hoe verfrissend anders Heimstaden kijkt naar wonen. ‘Natuurlijk gaat niet altijd alles in een keer goed, maar iedereen heeft de oprechte drive om het beter te doen en onze waarden in de praktijk te brengen.’

Hoe zou je Heimstaden omschrijven?

Het eerste wat me opviel, was hoe verfrissend en anders Heimstaden is ten opzichte van andere partijen in de markt. De focus ligt hier niet zozeer op het vastgoed, maar meer op het leven van onze bewoners en een vriendelijk woonklimaat.
Dat beeld ontstond bij mijn eerste kennismaking en is in de tussentijd hetzelfde gebleven. We zijn natuurlijk mensen, en dat betekent natuurlijk dat niet alles altijd in een keer goed gaat. Maar ik merk wel dat iedereen de oprechte drive heeft om voortgang te maken en onze waarden in de praktijk te brengen.

Krijgen je collega’s en jij kansen om je binnen het bedrijf te ontwikkelen?

Iedereen krijgt hier de kans om zich te ontwikkelen. Daarbij helpt het als je zelf een helder beeld hebt van waar je op de lange termijn naartoe wilt groeien, zodat je het daar met je leidinggevende over kan hebben en samen naar dat doel toe kan werken.
Maar zelfs als je nog geen gedetailleerd ontwikkelingsplan hebt voor jezelf, krijg je elke dag genoeg kansen om jezelf en je functie verder te ontwikkelen. We zijn in Nederland een relatief nieuw bedrijf, wat betekent dat nog niet alle dagelijkse processen zijn uitgewerkt. Er is altijd ruimte voor verbetering, en het is aan jou om die ruimte te nemen en jezelf en de manier waarop we met z’n allen werken te verbeteren.

Hoe omschrijf je de werksfeer bij Heimstaden?

We hebben een vriendelijke, open en informele werksfeer. Iedereen snapt hoe belangrijk het is om van elkaar te leren. Ik merk dat mensen erg benaderbaar zijn, en dat iedereen openstaat voor feedback. Het maakt ook niet uit wie je bent of wat je rol is, iedereen wordt aangemoedigd om ideeën te delen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Wat zou je zeggen tegen iemand die bij Heimstaden wil solliciteren?

Tegen vrienden en familie zeg ik altijd dat dit de leukste baan is die ik heb gehad. En dat is ook zo. We krijgen hier veel verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd veel vrijheid en vertrouwen om invulling te geven aan de manier waarop we ons werk doen.

Hoe ziet je typische werkdag eruit?

Om eerlijk te zijn heb ik geen typische werkdag. Als locatiemanager heb ik veel verschillende verantwoordelijkheden, waardoor geen dag hetzelfde is. Ze beginnen wel allemaal hetzelfde: ik kijk er elke ochtend weer naar uit wat de dag gaat brengen. Sinds ik bij Heimstaden ben gaan werken, ben ik nog geen dag met tegenzin naar werk gegaan.

Hoe beïnvloeden de kernwaarden van Heimstaden je werk?

Onze kernwaarden zijn Care, Dare en Share – en ze spelen alle drie een belangrijke rol in mijn werk. Care betekent voor mij dat ik onze klanten de beste service wil bieden. Daarbij verplaats ik mijzelf altijd in hun schoenen: hoe zou ik zelf geholpen willen worden? Dare is voor mij verantwoordelijkheid nemen voor een situatie, en niet alleen het minimale doen wat nodig is. Share draait om het delen van kennis met mijn collega’s en van elkaar leren.

Hoe gaat Heimstaden om met diversiteit en gelijke kansen?

We hebben een zeer divers personeelsbestand. Ik werk vanuit onze Rotterdamse vestiging, en werk samen met mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Dat is echt een verrijking in mijn werk en we vullen elkaar goed aan!

Lees ook: