Frågor om din bostad

Min lägenhet saknar tvättmaskin. Får jag installera en egen?

Ja, du får installera en egen tvättmaskin. Men tänk på att du behöver tillstånd från Heimstaden först. Alla ändringar du gör i din bostad måste vara fackmannamässigt utförda. Tänk på att du kan bli skyldig att återställa dina förändringar.

Min lägenhet saknar diskmaskin. Får jag installera en egen?

Ja, du får installera en egen diskmaskin. Men tänk på att du behöver tillstånd från Heimstaden först. Alla ändringar du gör i din bostad måste vara fackmannamässigt utförda. Tänk på att du kan bli skyldig att återställa dina förändringar.

Min lägenhet saknar badkar. Får jag installera ett eget?

Ja, du får installera ett eget badkar. Men tänk på att du behöver tillstånd från Heimstaden först. Alla ändringar du gör i din bostad måste vara fackmannamässigt utförda. Tänk på att du kan bli skyldig att återställa dina förändringar.

Mitt parkettgolv är väldigt slitet. Får jag slipa det själv?

Ja, du får slipa ditt parkettgolv. Men tänk på att du behöver tillstånd från Heimstaden först. Alla ändringar du gör i din bostad måste vara fackmannamässigt utförda. Tänk på att du kan bli ersättningsskyldig för felaktigt utförda förändringar.

Får jag renovera köket i min lägenhet?

Du måste ha värden tillstånd för att renovera i köket.

Får jag grilla med min kol- eller gasolgrill på balkongen?

Det är inte tillåtet att grilla med kol- eller gasolgrill på balkongen på grund av brandrisk och os. Använd gärna en elgrill men visa hänsyn till dina grannar.

Får jag sätta upp en parabolantenn på balkongen?

Nej, det får du inte. Detta på grund av säkerhetsskäl.

Min granne spelar hög musik sent på kvällarna. Vad kan jag göra?

Om du upplever att en granne stör dig kan du själv påpeka detta för din granne. Kanske är grannen inte medveten om att du blir störd? Om du inte känner dig bekväm med detta eller om det rör sig om upprepade incidenter, kan du vända dig till oss på Heimstaden. Om du blir störd sent på kvällar eller nätter kan du även kontakta våra lokala jourbolag. Du hittar kontaktuppgifter till ditt jourbolag i din trappuppgång eller här

Räknas balkongen in i min boendeyta?

Nej, balkongen räknas som biyta.

Det är kallt i lägenheten. Vad kan jag göra?

Det första du ska göra är att mäta temperaturen. Temperaturen mäts minst en meter in från ytterväggen och cirka en och en halv meter över golvet. Får du ett resultat på +20°C har du en normal inomhustemperatur.
Vi har ett centralstyrt uppvärmningssystem för optimal energianvändning och god komfort. Det innebär att värmen kan stängas av under sommartid och ibland även under vår och höst när bostaden inte behöver värmas för att hålla rätt inomhustemperatur. Att elementen är kalla behöver alltså inte betyda att det är för kallt i bostaden. Det är viktigt att elementens termostater fungerar som de ska. En förutsättning är att luften runt elementen kan cirkulera, undvik därför tjocka gardiner och möbler intill elementen. Kalluft från ett fönster som står på glänt påverkar termostatventilen som då släpper fram onödigt mer värme till elementen, utan att det blir varmare i lägenheten. Vädra därför kort och effektivt, gärna med tvärdrag.
I lägenheter där termostatventiler är installerade kan man välja en lägre inomhustemperatur i ett specifikt rum. Termostatventilens funktion är även till för att begränsa ytterligare uppvärmningen vid de tillfällen då inomhustemperaturen är mer än +20°C på grund till exempel matlagning eller att man vistas många personer i lägenheten.

Det drar från fönstren i min lägenhet. Vad gör jag?

Vad bra att du upptäckte att det drar från fönstren! Gör en serviceanmälan direkt så åtgärdar vi det så fort vi kan. En serviceanmälan kan du göra på Mitt hem eller genom att ringa 0770-111 050.

Får vi ha fest på innergården?

Ja. Men vi rekommenderar att du informerar din grannar och visar hänsyn.

Jag har en dyr cykel, får jag ta upp den i lägenheten?

Ja.

Hur gör jag en serviceanmälan?

Om du upptäcker att något är fel i din bostad eller i de gemensamma utrymmena ska du så fort som möjligt göra en serviceanmälan på Mitt hem eller ringa 0770-111 050.

Hur styr jag min motorvärmarstolpe?

Besök www.webel-online.se. Där loggar du in med de uppgifter du fått i samband med att du skrev på ditt avtal för parkeringsplatsen. Instruktioner för motorvärmarna finner du här.