Hur söker jag bostad hos er?

Hur söker jag en ledig bostad?

För att söka en lägenhet behöver du skapa ett konto på Mitt hem. Om du redan har ett konto kan du logga in och göra en intresseanmälan. Du kan givetvis se alla våra lediga lägenheter och läsa om dem utan att vara inloggad. På Mitt hem kan du lägga in önskemål om vilken typ av bostad du söker och filtrera ditt sökresultat efter dina önskemål. Du kan också se vilka bostäder du tidigare sökt samt vilka bostäder som fortfarande behandlas. Lycka till!

Vad händer när jag lämnat in en intresseanmälan?

När vi fått in din intresseanmälan ger vi dig besked via e-post om du är aktuell för lägenheten eller inte. Om du är aktuell för en lägenhet får du ett mejl med "Erbjudande om visning". Du kan då tacka ja eller tacka nej till visningen.

Vad krävs för att jag ska få hyra en bostad av er?

För att hyra en bostad av oss krävs det att du har fyllt 18 år. Du ska ha en godtagbar inkomst i form av lön, sjuk- eller ålderspension, studiemedel från CSN, garanterad etableringsersättning eller ersättning från arbetslöshetskassan. Vi vill att din årsinkomst före skatt ska vara minst cirka tre gånger årshyran (eventuellt bostadsbidrag räknas in). Vi vill också att du har goda boendereferenser och inte har några betalningsanmärkningar.

Vad händer när jag har blivit erbjuden en lägenhetsvisning?

Det första du behöver göra är att tacka ja eller tacka nej till visningen på Mitt hem. För att kunna tacka ja till lägenheten i nästa steg måste du ha närvarat på visningen, antingen själv eller genom ett ombud. Vi skickar därefter ett besked, oavsett om du fått lägenheten eller inte. Om du får lägenheten kontaktar vår uthyrare dig för en träff där ni skriver kontrakt. I samband med detta nollställs din söktid. Observera att för studentbostäder gäller något annorlunda rutiner.

Hur många gånger kan jag tacka nej till ett erbjudande?

Om du varit på fem visningar det senaste året, och tackat nej till alla lägenheter, kan andra sökande prioriteras nästa gång du söker en av våra lägenheter.

Kan jag hyra en parkeringsplats av er?

Ja, i många av områdena där vi har fastigheter finns det möjlighet att hyra garage- eller parkeringsplats. Hör av dig till ditt lokala förvaltningskontor om du är intresserad. Det förekommer väntetid för dessa platser, hör därför gärna av dig i god tid. Sök lediga parkeringsplatser under "Ledigt".

Kan jag överlåta min söktid till någon annan?

Nej.

Hur lång tid tar det innan jag får en lägenhet?

Hur lång tid det tar att få en lägenhet beror på var du söker lägenhet. Kontakta ditt lokala förvaltningskontor för att få veta en generell söktid. Vår urvalsprincip bygger på ditt registreringsdatum. Eftersom det är olika antal sökande med olika lång söktid på varje objekt kan det skilja sig åt mycket.

Hur lägger jag till en medsökande?

Mitt hem kan du både lägga till en medsökande och redigera dina tidigare önskemål. Glöm inte att spara när du har fyllt i alla uppgifter som krävs.