Ditt hyresavtal

Ja, du får ha en inneboende. Så länge antalet boende inte överskrider Boverkets norm om två personer per sovrum.
Om du vill byta lägenhet inom Heimstaden måste du ha bott hos oss i minst två år. Du söker som vanligt via Mina Sidor genom att göra en intresseanmälan på önskat objekt. Önskar du att göra ett direktbyte med en annan hyresgäst fyller du i en bytesansökan och bifogar en kopia av föreslagen hyresgästs nuvarande hyresavtal, samt dennes arbetsgivarintyg.
Om du vill hyra ut din lägenhet i andrahand lämnar du in en ansökan till oss som innehåller ett hyreskontrakt med tilltänkt hyresgäst, samt någon form av dokument som intygar ditt skäl. Ett exempel på ett giltigt skäl är studier eller arbete på annan ort. Så fort vi har behandlat din ansökan får du ett skriftligt besked från oss. Enligt hyreslagen har du rätt att hyra ut din lägenhet i andra hand under en överenskommen period så länge du har hyresvärdens tillstånd. Välkommen att kontakta oss om du behöver hjälp. Du hittar blanketter om tillstånd för andrahandsuthyrning här.
Hos oss har du möjlighet att betala din hyra på olika sätt. Här finns blanketter som du fyller i och skickar in till oss om du vill betala via autogiro, e-faktura eller få hyresavin via e-post
Det beror på hur stor din lägenhet är. Vi följer Boverkets norm om att antalet boende får inte överskrida två personer per sovrum.
För att säga upp ditt hyresavtal skickar du in en ifylld uppsägningsblankett till ditt lokala kontor. Här hittar du blanketten. Uppsägningstiden är tre månader. Det betyder att om du till exempel säger upp din lägenhet den 7 april kommer ditt kontrakt att upphöra den 31 juli. Efter att vi tagit emot uppsägningen kommer du att få en skriftlig bekräftelse och vår uthyrare kontaktar dig med ytterligare information.
För att säga upp ditt din parkeringsplats använder du samma blankett som vid uppsägning av lägenhet. Här hittar du blanketten.
Hyran betalar du i förskott varje månad senast den sista dagen i månaden. Hyresavierna skickas till dig varje kvartal, en för varje månad. Du kan också välja att betala hyran via autogiro eller elektronisk fakturering. Du hittar formulär för autogiro eller e-faktura här . På Mina Sidor hittar du mer information om din hyra och ditt kontrakt.
Ditt objektsnummer hittar du antingen på ditt hyresavtal (längst upp till höger), din hyresavi eller på Mina Sidor.