En kvinna i mörkt långt hår sitter bredvid en tidningshylla och tittar in i kameran

Facility Managern Melinda använder AI som stöd i sitt ledarskap

Hos oss på Heimstaden är vår personal nyckeln till vår framgång. Vår starka värdegrund, möjlighet för dig att utvecklas inom bolaget och att påverka hur vi arbetar är tre starka anledningar till varför vi är stolta över vår arbetsplats.
Vi har träffat Melinda, Facility Manager i Katrineholm, som berättar vad som driver, motiverar och inspirerar henne.

När Melinda Karic började på Heimstaden i Katrineholm 2019, axlade hon ledarrollen för första gången i sitt liv. En roll som hon trivs väldigt bra med och som får henne att ständigt vilja utvecklas.

 

Utgår alltid från att alla gör sitt bästa

– Som person vill jag mycket. Det blir därför viktigt att jag som ledare skapar förtroende hos de anställda och ser varje individ. Jag utgår alltid från att alla gör sitt bästa utifrån varje situation. Att se mina medarbetare växa är det som motiverar mig mest, säger hon.

Som ett stöd i sitt ledarskap använder Melinda Karic sig av Winningtemp – som är en AI-baserad plattform som mäter faktorer som påverkar medarbetarengagemang, psykisk hälsa och arbetstillfredsställelse – för att ge konkreta förslag på åtgärder.

Vid varje månadsmöte går hon igenom resultaten med sina tolv medarbetare och frågorna blir underlag för diskussioner i mindre grupper. Vid behov görs också en handlingsplan på ett specifikt område.

 

Ärliga svar och kommentarer

Melinda uppmuntrar alla att svara ärligt och att skriva kommentarer. Hon går in i Winningtemp regelbundet och ser hon något avvikande väntar hon inte till nästa månadsmöte, utan tar upp det i gruppen direkt.

– Jag är inte rädd för de röda gubbarna. Man ska inte vara rädd för att få ett dåligt resultat eller feedback. Det visar på att de anställda vågar säga vad de tycker. Det är viktigt med en öppen dialog för att utvecklas, både som team och jag som ledare. Jag vill inte bidra till någon tystnadskultur där man bara svarar positivt för att chefen ska bli glad.

En hatthylla som det hänger tre svarta jobbjackor på som det står Heimstaden på

Viktigt att lyfta det positiva

Melinda understryker vikten av att också lyfta det som är bra och att skapa diskussioner även kring det.
– Om resultaten visar på en riktigt bra teamkänsla, till exempel. Hur skapade vi den och hur går vi vidare?

Största utmaningen med ledarrollen är enligt Melinda att känna in hur alla i teamet mår. Det är något som måste få kräva lite extra tid och engagemang, tycker hon.

– Allas liv går upp och ned, alla mår lite sämre i perioder. Då får man se dem lite extra just då.

Vad gör du om teamet behöver muntras upp?
– Det är då man bjuder på fika, säger Melinda och skrattar.

– Nej men jag tror på att göra saker tillsammans då och då. En liten grej som att gå ut i solen och äta glass kan ge mycket glädje, mer energi och motivation.

Jobba hos oss

Nyfiken på Heimstaden?

Följ med till ett av Skandinaviens ledande fastighetsbolag och skapa din egen Heimresa med trivsel och utveckling i fokus.

Se våra lediga tjänster