Ett bostadshus i trä
Arkitektur

Modernt -
med en känsla
av norrländsk
timmerstuga

I ArkitekTUREN tar vi dig på en arkitektonisk rundtur i några av Heimstadens Nordiska fastigheter. Idag reser vi till Luleå och området Kronandalen där vi just nu skapar ett bostadskvarter med 80 hyresrätter.

I en centrumnära stadsdel mitt i naturen i Luleå så planerar vi på Heimstaden för 80 moderna hyresrätter med planerad inflyttning våren 2021. Här kommer vi erbjuda allt från ljusa små vindslägenheter med studiokänsla till lägenheter med stora, soliga, inglasade balkonger och storslagen utsikt över parken och det historiska Kronan området där luftvärnsregementet Lv7 tidigare fanns.

ett bostadshus i trä
En inglasad balkong med möbler

Inspiration från den norrländska skogen

Inspirationen till husets fasad och materialval kommer från den norrländska skogen och trä i en mängd olika former och uttryck. Bostadshusets fasad är klädd med en träpanel som ger ett varmt, gediget uttryck till den moderna stadsdel som sakta håller på att växa fram här mitt i naturen.
Träpanel används för att ge liv och variation till ytan som påminner lite om uppbyggnaden av en norrländsk timmerstuga.

Trä som material återkopplar till vår historia och specifikt till platsen med närheten till skogen, men också till många av de historiska byggnader som lever kvar från det att Kronan verkade som regemente.
Läs mer om Kronan och tidigare luftvärnsregementet Lv7 här.

Just till Bärmesens fasad så har man valt en infärgad träpanel i den passande kulören patineringsgrå. Infärgningen, som är en transparant färgsättning, gör att träfasaden behåller sitt naturliga grundutseende men med en annan kulör.

En aktiv livsstil

Bostäderna här på Bärmesen ska inspirera till en hållbar och aktiv livsstil och kommer att främja och underlätta ett uteliv i skog och fjäll. Runt knuten finns nämligen motionsspår, utegym, skidbackar och en mängd andra möjligheter till ett aktivt friluftsliv.

Här finns också en gemensam bastu som vi på Heimstaden ser som en naturlig mötesplats för de boende i kvarteret. Passar perfekt efter en motionsrunda eller som en extra energikick under de kalla månaderna.
I de gemensamma cykelförråden så kommer det även vara möjligt att meka med sin cykel eller valla sina skidor vintertid.
Bärmesen bidrar både till ett modernt och aktivt levnadssätt ute som inne.

Intresserad av att bo i Bärmesen?

Under oktober 2020 så påbörjas uthyrningsprocessen. Läs mer här.

Ett flygfoto över en stad där man ser hus och träd
En man med blå tröja och cykelhjälm står lutad över sin cykel
Ett bostadshus i trä