”Att bo i en ny lägenhet är helt underbart”

Här bor Rebeca Tasevska i Heimstadens nyproduktion Fasanen i Arlöv. Rebecas lägenhet är 39 kvadratmeter med en egen mindre uteplats.

Rebeca Tasevska var den första att skriva på kontraktet för en lägenhet på nybyggda Fasanen i Arlöv. Fem månader senare var det äntligen dags att flytta in i den sprillans nya ettan på 39 kvadratmeter.
– Jag trivs otroligt bra. Det är verkligen så bra här som jag hoppades, säger Rebeca och berättar vidare om vad hon gillar bäst.
– Takhöjden på upp till 3,20. Det gör att den ganska lilla lägenheten känns rymlig. Dessutom är det mycket förvaring och jag har knappt kunnat fylla upp allt än. Att ha gott om förvaringsmöjligheter är extra bra när det är en mindre lägenhet.

Snabbt intresserad
Rebeca bodde i Arlöv även tidigare och redan när hon såg skyltar om att Fasanen skulle byggas blev hon intresserad. Rebeca stod då i kö hos Heimstaden och när den första av totalt tre etapper var redo för uthyrning var hon alltså först ut att signera.
– Att bo i en alldeles ny lägenhet är helt underbart. När jag till exempel skulle laga mat första gången här i lägenheten var det nästan fjärilar i magen – det var ju första gången som spisen ens användes.

Fler hyresgäster på gång
Första etappen blev snabbt uthyrd och strax före jul är det dags för nästa etapp att fyllas med glada hyresgäster. Nästa år kommer den sista etappen att hyras ut och därefter har totalt 275 lägenheter på mellan 29 och 85 kvadratmeter fått sina nya hyresgäster.
För Rebeca, som arbetar på en stor advokatbyrå i Malmö, är det smidigt att ta tåg eller buss till och från jobbet. Efter en intensiv arbetsdag kan hon pusta ut i sin lägenhet och framåt vårkanten kommer även den egna lilla uteplatsen väl till pass. Hon tycker att Arlövs läge är perfekt.
– Det är nära till både Malmö och Lund. Samtidigt är det skönt att bo lite utanför där det är lugnare.

En bild på ett bostadshus i vitt och grått
Flera av nybyggda Fasanens lägenheter har egna uteplatser. Rebeca Tasevska trivs i sin lägenhet och gillar Arlövs läge mellan Malmö och Lund.