Hon blandar juridik med Kung-Fu

Här bor Embla De Faralla på 23 kvadratmeter i en av Heimstadens lägenheter.
Lägenheten är en studentlägenhet som ligger i Huddinge.

Embla de faralla är en dedikerad Kung-Fu utövare som studerar juridik på Stockholms universitet. Hon är född i Norrland och flyttade till Stockholm för åtta år sedan. Nu bor hon i en av Heimstadens student­lägenheter i Huddinge, cirka 20 minuter med pendeltåget till Stockholm.
– Jag trivs väldigt bra i området. Man har naturen runt hörnet men ändå nära till city. Det finns en sammanhållning bland studenterna som bor här, vilket är trevligt.
– Rent inredningsmässigt måste man tänka till lite extra, då lägenheten är på tjugotre kvadratmeter. Det är compact living. Vill man göra det hemtrevligt måste man inreda ur ett funktionellt perspektiv.

Kvadratsmart inredning
Man märker att Embla vet vad hon talar om. Trots att lägenheten endast är på tjugotre kvadratmeter känns den både ljus och luftig. Sängen använder hon även som en soffa, tre stora kuddar är lutade mot väggen och fungerar som ryggstöd för den som vill sitta. Även om Embla är sugen på att flytta till en större lägenhet understryker hon att det är ett mycket trivsamt boende.
– Vi får se huruvida jag bor kvar eller ej. Just nu har jag fullt upp med studier och träning och har inte hunnit reflektera över mitt framtida boende.

 

Att inreda kvadratsmart var något Embla snabbt lärde sig.  Sängen fungerar till exempel både som säng och soffa.
Att inreda kvadratsmart var något Embla snabbt lärde sig. Sängen fungerar till exempel både som säng och soffa.

Startar en klubb
Träning är något Embla gör sex dagar i veckan. Framför allt Kung-Fu. Hon har tränat Kung-Fu i åtta år och tävlar i SM.
Vid sidan av sina studier håller hon på att starta en Kung-Fu klubb i Stockholm, den ska heta ”Stockholms Norra Hung Gar Kung-Fu” (Hung Gar är inriktningen på stridskonsten hon utövar). På frågan om varför hon valde att studera juridik blir svaret enkelt:
– Mitt rättspatos. Jag älskar att ta mig an utmaningar och vill förstå mig på saker som är komplexa.
Embla tar fram vad som liknar två mindre svärd och gör några eleganta rörelser med armarna.
Vad många inte känner till är att Kung-Fu, precis som musik och dans, kan vara väldigt meditativt och rytmiskt. Man blir avslappnad och rofylld av sporten.
Som namnet antyder har Embla italienskt påbrå, hennes farfar är från Sicilien och hon är stolt över sitt italienska arv.
– Sicilien är väldigt vackert. Ska man åka dit på semester rekommenderar jag ett besök i staden Cantania, där finns fantastiska restauranger och byggnader.

 

Möt fler grannar!