Vietnamesisk nudelsallad

Gör så här:
1. Lägg 500g flankstek i en marinad av 3 pressade vitlöksklyftor, 2 finhackade citrongräs, 1 msk fisksås och 1 tsk farinsocker. Låt stå i kylen minst 30 min, helst över natten. Tillaga genom att bryna köttet på hög värme och därefter sätt in i ugn i ca 25 min på 100 grader.
2. Gör nouc cham-sås: Kärna ur och finhacka 1 röd chilli. Blanda med 1 pressad klyfta vitök, 5 msk strösocker, 0,5 dl kokande vatten, 0,5 dl fisksås, 1 dl färspressad limesaft.
3. Gör nudelsallad: Koka 150g tunna risnudlar. Skölj i kallt vatten. Dela en halv gurka, gröp ur kärnorna och skär den i 3 cm långa tunna stavar. Skiva 2 salladslökar, 0,5 rödlök och en knippe rädisor. Grovhacka en kruka färsk mynta och koriander och 100g jordnötter.
Servering: Fördela nudlar på tallrik. Toppa med rivna morötter, lite böngroddar, gurka, vårlök, biff, nötter, mynta, koriander och salladslök.